Glück (2021)

    Da en frisk, ung kvinde bliver ansat på et bordel i Berlin, opstår der snart en romance med en af de andre kvinder. Men kan de hitte hoved og hale i kærlighed og venskab?


    KVINDE, KEND DIN KROP

    Det er i de fascinerende miljøskildringer af kvinders prostitution på et bordel i Berlin, at “Glück” tager de største kegler. Her kommer vi under huden på en “hemmelig” dagligdag, der ellers ofte lever et liv i filmskyggen. Historien om de to prostituerede kvinders kærlighedsaffære er mindre vellykket: Denne udvikler sig hurtigt til et ret banalt melodrama, som man føler, man har set mange gange tidligere, blot ikke helt så ofte med lesbisk fortegn.
     

    Styring af stemningerne

    Begivenhederne er relativt lette at forudsige, og det er vanskeligt at blive forført i dén grad, man kunne ønske sig. Men autenticiteten i dramaet står heldigvis stærkt fra første scene – og i sit alternative grundtema er filmen engagerende. Lidt ærgerligt er det, at en drømmende underlægningsmusik i for høj grad tager styringen af stemningerne.

     

    Med på lagnerne

    Vi kommer med helt ind på lagnerne, når kvinderne giver den gas med diverse kunder. Det er ikke kønt skildret med denne sex mod betaling, men ikke desto mindre et fascinerende indblik – og så er mændene overraskende nok ikke skildret som dumme, voldelige og misogyne svin. Snarere lidt ynkelige, måske set med filmens tydeligt feministiske briller et “trick” til at afvæbne de mandlige karakterer, så de fremstår mere end nøgne (og i øvrigt med små, slatne dillere).



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Tyskland, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, Erotik, 91 min.

    Dansk titel: Bliss
    Instr: Henrika Kull Prod: Martin Heisler Manus: Henrika Kull Foto: Carolina Steinbrecher Klip: Anna-Lena Laura Engelhardt, Henrika Kull, Hannah Schwegel Mus: Dascha Dauenhauer
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • BERLIN-N - Teddy-nominering