Unhinged (2020)

  En stresset kvinde med teenager på bagsædet dytter ad en tilfældig bilist. Det skulle hun aldrig have gjort – bilisten er nemlig psykopat.


  KOMPROMISLØSE TÅBELIGHEDER

  Ingen tvivl om at filmens stjerne, Russell Crowe, har haft det "sjovt" med at portrættere den løsgående vanvidsmand- og bilist i "Unhinged". I hvert fald lykkes han ret overbevisende udi kunsten at formidle vildskaben, der kun kan have én udgang: Døden, evt. suicide by cop...

   

  Trækker blodspor

  Crowe har allerede i filmens anslag besluttet sig for et hævntogt, der trækker blodspor efter sig. Og da han efterfølgende sætter sig ud bag rattet i trafikken, er han i dén grad en tikkende bombe.

   

  Road Rage af særdeles livsfarlige dimensioner

  Men det kan den superstressede Rachel bag rattet i den falmet-bordeaux Volvo V90 jo ikke vide. På bagsædet sidder teenagesønnen Kyle. Da Rachel dytter ad manden, fordi han ikke kører over for grønt lys, bliver det begyndelsen til en Road Rage af særdeles livsfarlige dimensioner.

   

  Helmer ikke

  Manden bag rattet helmer nemlig overhovedet ikke. Faktisk er Rachel og hendes familie blot de næste i hans blodige forehavende. For når han nu alligevel skal dø, kan han ligeså godt sætte et reelt aftryk!

   

  Kompromisløs tilgang

  "Unhinged" overrasker positivt i sin kompromisløse tilgang til selvtægts-absurditeterne. Hér er der hektisk og smittende vildskab i "filmens øjne" – og i særdeleshed i Russell Crowes.

   

  Tæerne krummes

  Omvendt bliver det tidligt tydeligt, at thrilleren både overdriver, overfortæller og overforklarer, så tæerne krummes. Det er bestemt ikke kønt. Men kan man klynge sig til den adrenalin-pumpede action og forlige sig med et plot, der mere end halter, er der god underholdning i halvanden time.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2020, USA, Thriller, Action, Biler på film, Teenagere, 90 min.

  Dansk titel: Unhinged
  Instr: Derrick Borte Prod: Lisa Ellzey, Mark Gill, Andrew Gunn Manus: Carl Ellsworth Foto: Brendan Galvin Klip: Michael McCusker, Steve Mirkovich, Tim Mirkovich Mus: David Buckley
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation