Last Breath (2019)

    En dybhavsdykker mister sit iltkabel og forsvinder i mørket med fem minutters ilt i reservetanken. Er der et mikroskopisk håb om overlevelse?


    INTENSITET I MUDRET MØRKE

    Der er ikke meget håb forude på den mudret-mørke bund af Nordsøen, da dykkeren Chris Lemons i 2012 får revet sit ilt- og varmekabel over. Nu har han kun sin reserve-ilttank at gøre godt med, og den rummer kun ilt til ca. fem minutter. Det er alt, alt for lidt - for ovenvande kæmper moderskibet med at genfinde sin position efter et computerfejl.

     

    Smittende liv-død-dramatik

    "Last Breath" lever højt på sin universelle og smittende liv-død-dramatik. Man holder vejret, da kablerne bliver revet over, og Lemons svæver ud i intetheden - uden den mindste mulighed for at orientere sig. Denne del af det virkelige livs drama er meget overbevisende gengivet, ikke mindst takket være virkelige optagelser fra dykkerholdets lille robot-ubåd.

     

    Alenlange interview-situationer

    Mindre ophidsende er de talrige og ofte alenlange interview-situationer med co-dykkere og familien derhjemme. Her havner vi hurtigt i det både overdramatiserede og gentagende - og dramaet er "saftigt" overbebyrdet med ekstraordinært udpenslende underlægningsmusik. Vi vil meget hellere tilbage til det mærkværdige liv dybt nede i mørket - og den medfølgende fascinationskraft, der ligger i, hvorfor nogen vælger et så farefuldt og klaustrofobisk job.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, Storbritannien, Dokumentar, Skibe på film, 90 min.

    Dansk titel: Last Breath
    Instr: Richard de Costa, Alex Parkinson Prod: Richard de Costa, Angus Lamont, Stewart Le Marechal, Al Morrow Manus: Alex Parkinson Foto: Alistair McCormick Klip: Sam Rogers Mus: Paul Leonard-Morgan
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation