Pet Sematary (2019)

  En lille kernefamilie flytter på landet, kun for at erfare, at en nærliggende dyrekirkegård er mere end bare fred til døde dyr.


  GODE DYR ER RÅDNE

  Sammenhængende film:

  Pet Sematary (1989)

  Pet Sematary II (1992)

  Pet Sematary (2019)

   

  Denne opdaterede fortolkning af en af Stephen Kings bedste romaner lader - helt "efter bogen" - meget tilbage at ønske. Det er slet og ret mjav uden ret meget hårrejsning. Spændingen opretholdes dog en anelse som følge at en lille håndfuld teknisk duelig gys.

   

  Idyllen skal dyrkes

  En lille kernefamilie flytter på landet: Nu er det tid til at finde ind til kernen og dyrke idyllen. Men der er noget råddent i baghaven - en gusten dyrekirkegård, hvor døde dyr efter sigende genopstår fra de døde.

   

  Gode dyr er rådne

  Da familiens kat bliver kørt ihjel på dén landevej, der løber tværs gennem grunden, er gode råd dyre... eller er det gode dyr, der er rådne? Farmand Louis beslutter i hvert fald at begrave katten på kirkegården, så datteren ikke bliver ked af det. Herfra kan det kun gå grueligt galt.

   

  Uden magi

  Gyserstilen er meget forudsigelig og svær at blive sitrende af. I forhold til den ret vellykkede oprindelige Mary Lambert-filmatisering fra 1989 (glem alt om den håbløse 2'er) er 2019-opdateringen uden magi og uden stof til fantastiens maskineri.

   

  Skræmmende lastbiler

  Spillet er passabelt, lydeffekterne og musikunderlægningen dominerende. Reelt set er de jordnært dødbringende lastbiler, der i høj fart tonser gennem kernefamiliens baghave, de mest skræmmende indslag. Resten glider af på genre-skabelon-udførelsen.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2019, USA, Gyser, Thriller, Fantasi, Børn på film, Dyr på film, 101 min.

  Dansk titel: Pet Sematary
  Instr: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer Prod: Lorenzo di Bonaventura, Steven Schneider, Mark Vahradian Manus: Jeff Buhler Baseret på: roman af Stephen King Foto: Laurie Rose Klip: Sarah Broshar Mus: Christopher Young
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation