Natlæger (1990)

  Et par natlæger turer lejligheder på Vesterbro, hvor de møder mange sølle skæbner.


  ENSOMME SKÆBNER

  + PLUS: ærlig | tankevækkende | uden omsvøb
  -MINUS: -

   

  Natvagtlægens ture rundt på Vesterbro får her et svært tankevækkende vidnesbyrd. For lagt i hænderne på tv-dokumentaristen Lars Engels er mødet med de ofte kranke, ensomme skæbner udpræget ærligt og uden omsvøb.

   

  En (u)mulig diagnose

  Dokumentaren følger to natlæger, som de turer rundt i taxa mellem nattens patienter. Op og ned ad trapper og ind og ud ad lejligheder: Bag hver en dør på lægernes vej gemmer der sig en ny udfordring. Spørgsmålet er, om diagnosen er til at stille, om medicin overhovedet kan hjælpe, eller om lægens besøg dybest set "blot" er et ensomhedens nødråb.

   

  Dyb fascinationskraft

  "Natlæger" ejer i kraft af sin høje grad af autenticitet en dyb fascinationskraft. Hvem gemmer sig bag næste opgave? Hvad har de på hjerte? Og natlægerne er ærlige og uden filter, når de entrerer viften af patienter. Samtidig med at de godt er klar over, når smerten er psykisk.

   

  Høj perspektiveringsgrad

  Historierne og deres åbenlyst høje perspektiveringsgrad tilføres yderligere en dimension i det ærlige tidsbillede af Vesterbro anno 1990. Fluen på væggen har sjældent været mere andægtigt stille og ærefrygtig.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1990, Danmark/TV, Dokumentar, 48 min.

  Dansk titel: Natlæger
  Instr: Lars Engels Prod: Flemming Grenz Foto: Søren Ingemann
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation