Sikke'n familie (1963)

  En London-familie er juveltyve, men skjuler det godt. Spørgsmålet er, om de kan blive ved med at holde masken.


  TÅKRUMMENDE FLADPANDET

  + PLUS: -
  -MINUS: rutine-pjat | studieoptagelser | uopfindsom

   

  Tåkrummende fladpandet "kriminal"-farce, der baseret på skuespil af Ian Hay hensætter danske skuespillere og handling til London. Således lyder Gunnar Lauring, Jessie Rindom, Poul Reichhardt og alle de andre engelske navne.

   

  En helt almindelig familie...?

  Familien Winther er nogle værre banditter. De er nemlig på hver deres måde involveret i omfattende juveltyverier, pengeforfalskning m.m. Men de er gode til at skjule deres Nebengeschäft - på overfladen ligner de nemlig en helt almindelig London-familie.

   

  Udtalt venstrehåndsarbejde

  "Sikke'n familie" er udtalt venstrehåndsarbejde fra makkerparret Alice O'Fredericks/Jon Iversen. Det er svært at få øje på ret mange formildende omstændigheder i en iscenesættelse fuldstændig blottet for inspiration - og for dén sags skyld komisk tæft.

   

  Sagesløse skuespillere

  Det efterlader en stor flok sagesløse skuespillere i et miskmask af en historie, der kun drukner sig selv yderligere af at være "london'sk". I øvrigt ser vi intet til det engelske, idet hele handlingen udspiller sig i tørt kedelige kulisser.

   

  Meget tæt på filmet teater

  Vi er meget tæt på decideret filmet teater, blot er der klippet lidt fyld og lidt establishing shots ind hist og her for at illudere bevægelse og omgivelse; også dette træk er mislykket. I øvrigt er store dele af herligheden underkastet Sven Gyldmarks anmassende underlægning.

   

  Prisgivet

  Karl Stegger er prisgivet i birollen som pastor Titteron - han glemmer alt, og det skal forestille at være morsomt. Snarere er det kritisk lagkageplat fyldstof. Judy Gringer overspiller fælt som stuepigen Maggie.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1963, Danmark, Komedie, Krimi, Farce, 100 min.

  Dansk titel: Sikken familie
  Instr: Alice O'Fredericks, Jon Iversen Manus: Jon Iversen, Alice O'Fredericks Baseret på: skuespil af Ian Hay Foto: Rudolf Frederiksen, Flemming Jensen Klip: Wera Iwanouw Mus: Sven Gyldmark