The Last Days on Mars (2013)

  En gruppe forskere udstationeret på Mars skal snart hjem til Jorden. Men da der findes liv i en forstenet bakterie, ender det hele gruelig galt.


  LANGT HJEMMEFRA

  Tematisk beslægtede film:
  Mission to Mars (2000)
  Moon (2009)
  Europa Report (2013)
  Gravity (2013)
  The Last Days on Mars (2013)
  The Martian (2015)

  Uinspireret science fiction-gys med enkelte hårrejsende øjeblikke: "The Last Days on Mars" serverer sit plot fuld af forudsigelighed, klamme håndflader og klassisk langt-væk-hjemmefra-håbløshed.

  Fosvinder i et hul
  Det er lige før, rumskibet vender snuden mod Jorden efter et langt forskningsophold på Mars. Men i ellevte time støder et af besætningsmedlemmerne på en forstenet bakterie og falder efterfølgende i en dyb Mars-sprække og forsvinder. Snart skal det vise sig, at de forstenede bakterier ikke er helt så harmløse endda og frem for alt langt fra døde.

  Ingen flugtveje
  Gyset fungerer ind imellem passabelt på de fastlåst uhyggelige præmisser, holdet befinder sig under. Der er ingen flugtvej, og klamsveden lægger sig som en dyne på både inder- og ydersiden af de store rumdragter.

  Drukner i overdrevet
  Men filmen er også for tåbeligt skruet sammen til at fremprovokere en reel grad af gåsehud. Trods fint skuespil og professionelle special effects drukner filmen snart i sit eget overdrev.

  Ærgerligt overgjort
  Og det er ærgerligt, da man fornemmer de gode muligheder i filmens set up og historie, dybt under det overgjorte er et slægtskab med genremesterværker som Alien (1979).  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2013, Storbritannien, Irland, Gyser, Science Fiction, Thriller, 98 min.

  Dansk titel: The Last Days on Mars
  Instr: Ruairi Robinson Prod: Andrea Cornwell, Michael Kuhn Manus: Clive Dawson Baseret på: novelle af Sydney J. Bounds Foto: Robbie Ryan Klip: Peter Lambert Mus: Max Richter