Machete Kills (2013)

  En effektiv menneskelig dræbermaskine hyres af selveste USAs præsident til at gøre det af med en grum bagmand.


  DET PLATTE OVERDREV

  Sammenhængende film:
  Machete (2010)
  Machete Kills (2013)

  Med tanke på originalfilmens originale indfald, der kom på samlebånd, er denne oplagte opfølger en stor skuffelse.

  Overdimensioneret
  Væk er opfindsomhed og charme, og dominerende er i stedet en plat overdrevet drengerøvshumor, der kun lejlighedsvis glimter en anelse i de overdimensionerede sværd, som vores hovedperson med læderhud svinger med kyndig hånd. Det er ærgerligt, men helt spildte kræfter er det ikke: en håndfuld veltimede scener byder på en lille smule af det, vi husker fra den første film.

  Udødelig dræbermaskine
  Den tilsyneladende udødelige dræbermaskine med kælenavnet Machete ringes en dag op af USAs præsident, der gerne vil hyre ham til at slå en grum bagmand ihjel.

  Personligt hævnmotiv
  Motiveret af personlig hævn tager Machete kampen op, og som ventet er det ensbetydende med afhuggede hoveder i ordknappe dueller.

  Intet overladt til kreativiteten
  Danny Trejo udfylder igen den sammenbidte hovedrolle ganske fint, selvom denne opfølger i sin tumpede historie ikke overlader noget til kreativiteten.

  Drejet til proletardrenge
  Masser af babes i udfordrende tøj sørger for, at der er noget at pifte ad for proletardrengene med ølmaver i lædersofaen - klart også det publikum, filmen er drejet til.

  Underholdende intro
  De måske mest underholdende - og samtidig tilpas selvironiske - islæt i filmen, er den lille intro og tilsvarende outro, der lægger op til endnu en (hypotetisk) overdrevet efterfølger, hvor Machete kæmper i det ydre rum.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024