The Unforgiven (1960)

  Underlagt brorens magtfulde meninger om kærligheden søger en kvinde tilbage til sine rødder.


  KLICHÉ-WESTERN

  En rigtig klassisk western fra Hollywood: En billedskøn, ugift pige bor sammen med sin gamle mor midt på prærien. Hendes halvbror vender hjem og kan igen sætte lidt styr på søsterens tilværelse.
   

  Hævn i vente

  Det er nemlig ham, der har det sidste ord. En særlig indianerstamme udgør modstanden. Stammen dræbte engang et kært familiemedlem, og nu venter man kun på at få hævn. Så da et par indianere dukker op foran huset på prærien, bliver der bare plaffet løs.

  Indianerkrig med perspektiv
  Den billedskønne pige spilles af Audrey Hepburn, og det viser sig, at hun har indianerblod i årerne og egentlig gerne vil tilbage til sine rødder. Men det vil broren ikke have, og han bekriger i stedet indianerne ad libitum. Broren spilles af Burt Lancaster.

  Sukkersødt skær
  Der er et sukkersødt skær over "The Unforgiven", både i billederne, der ofte er bemærkelsesværdigt glansbilledprægede, og i skuespillet, der er utvetydigt amerikansk, klassisk western-spil uden nuance.

  Flotte totalbilleder
  Men filmen overlever på sin evne til at pumpe actionscenerne op, således at disse bliver rigtigt spændende og nærgående. Instruktør John Huston bidrager med meget fint disponerede totalbilleder af vældende vidder. Dimitri Tiomkins musik er alt for voldsom og dominerende.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1960, USA, Western, Drama, Romantik, 116 min.

  Dansk titel: De uovervindelige
  Instr: John Huston Prod: James Hill Manus: Ben Maddow Foto: Franz Planer Klip: Hugh Russell Mus: Dimitri Tiomkin