Things to Do in Denver When You're Dead (1995)

  En eksgangster må tage en ny runde i de kriminelle løbebaner, da en bagmand sætter ham stolen for døren.


  KEDSOMMELIGE THRILLS

  Stilfuldt mørk, men også mærkværdigt kedsommelig thriller, der slet ikke lykkes i formidlingen af sit kriminelt betændte plot. Filmen er af flere kritikere blevet udnævnt til en møgkedelig udgave af The Usual Suspects (1995) fra samme år.

  En ekstra runde
  Andy Garcia er behageligt jordnær i filmens hovedrolle. Han har lagt den kriminelle løbebane bag sig, men tvinges ud i en ekstra runde, da bagmanden The Man With the Plan ikke er sådan at løbe om hjørner med.

  Magt fra kørestolen
  Det er Christopher Walken, der udstikker ordrer fra sin kørestol. Magt kender ikke til lammelser, så længe man har stærke håndlangere. Og Garcia har bare at adlyde.

  Tomgang
  Det står hurtigt klart, at "Things to Do in Denver When You’re Dead" ikke kommer meget over de 1000 omdrejninger i minuttet, med andre ord lige omkring tomgangen. Det er et drama uden nerve, andet end den der opstår sporadisk i enkeltscener (her er Christopher Walken et godt bud på filmens bedste indspark).

  Rolig stil
  Omvendt er filmoplevelsen præget af en ro, som den fortjener ros for: Ikke de helt store armbevægelser i fortællestilen - og underlægningsmusikken stjæler sjældent billedet totalt.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, USA, Krimi, Drama, 115 min.

  Dansk titel: Det sidste job
  Instr: Gary Fleder Prod: Cary Woods Manus: Scott Rosenberg Foto: Elliot Davis Klip: Richard Marks Mus: Michael Convertino