Deadwood: The Movie (2019)

  Beboerne i den lille flække Deadwood kommer i åben kamp med den udspekulerede forretningsmand og senator George Hearst.


  GENSYN(SGLÆDE)

  Sammenhængende i denne serie:
  Deadwood [1] (2004)
  Deadwood [2] (2005)

  Deadwood [3] (2006)

  Deadwood: The Movie (2019)

   

  Ikke ligefrem stor ståhej for ingenting, men man kan alligevel godt undre sig over behovet for at skabe en spillefilmsfortsættelse til Deadwood-tv-serien, 13 år efter dens afrunding. Og det er upåagtet, at serien sluttede noget brat.

   

  Behov for at binde tråde

  Men der har været en lyst til at binde tråde, så stor, at hele Deadwood-setup'et blev genetableret, komplet med velkendte flække-gader- og gyder, kostumer og personager – naturligt ældede, men i de nøjagtigt samme roller.

   

  Kompromisløs forretningsmand

  I spillefilmen centreres ind- og udviklingerne omkring senator Hearsts kompromisløse frembusen i Deadwood. Han vil – for enhver pris – lykkes i sine mission, for han er også forretningsmand, og ingen skal stå i vejen for hans succes. Men kan beboerne i flækken ved fælles hjælp få ham ned med nakken?

   

  Små lommer af intensitet

  Vi skal godt en halv time ind i handlingen, før der reelt begynder at opstå blot små lommer af den intensitet, vi husker så godt fra tv-serien. Men i nærheden af serien kommer vi aldrig, og "Deadwood: The Movie" ender som noget af en skuffelse – trods det herlige gensyn.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024