Out of the Furnace (2013)

  Efter at have afsonet en dom for spritkørsel vender en ung mand tilbage til en forandret virkelighed, der snart også bliver dødelig alvor.


  MED BARE NÆVER

  Energisk og hårdtslående krimidrama, der har skuespillertalenterne i orden og en klassisk hævntørsthistorie at falde tilbage på.

  To forskellige brødre
  "Out of the Furnace" er først og fremmest historien om to meget forskellige brødre, der hver har sit at slås med, men da den yngste vælger netop at slås for at æde af på en gæld, er han ude på et skråplan, han ikke kan styre.

  Bindegal narkobaron
  Snart er den ældre bror på jagt efter en fuldstændig bindegal narkobaron og match fixer, der formodentlig har slået lillebror ihjel.

  En af de bedre filmaftner
  Filmen er visuelt flot; klassisk, enkel og fuld af variation. Lagt sammen med en historie, der grundlæggende er let at forholde sig til, er der lagt i ovnen til en af de bedre filmaftner.

  God fremdrift, men..
  Og det holder da også langt hen ad vejen: det fine set up med den gode fremdrift. Men ikke hele vejen i mål: hævntørsten kører filmen lovligt langt ud på overdrevet, og det er ikke klædeligt.

  Fremragende skurk
  Woody Harrelson er intet mindre end fremragende som alle tiders mest usympatiske skurk. Som hans moralske modstykke yder Christian Bale en betagende rolig præstation. Pænt fritaget for underlægningsmusik. Til gengæld er det valgte nummer af "Pearl Jam" til efterteksterne skudt et godt stykke ved siden af.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2013, Storbritannien, USA, Thriller, Krimi, Drama, 116 min.

  Dansk titel: Out of the Furnace
  Instr: Scott Cooper Prod: Michael Costigan, Leonardo DiCaprio, Ryan Kavanaugh, Jennifer Davisson Killoran Manus: Brad Ingelsby, Scott Cooper Foto: Masanobu Takayanagi Klip: David Rosenbloom Mus: Dickson Hinchliffe