Sabotage (2014)

  En sammenbidt narkobetjent og hans specialtrænede hold havner i et dødbringende spil, hvor alle er mistænkt.


  VOLD & MAGT

  I de tidlige faser af Arnold Schwarzeneggers tilbagekomst fra guvernørjobbet er actionfilmen i klar fokus. Ingen slinger i valsen i velkendte stereotyper.

  Arnolds karisma
  Interessant for filmoplevelsen "Sabotage" er, at den ville have været en fed tand mere uudholdelig, hvis ikke netop Arnold spillede hovedrollen med den heraf følgende karisma.

  Hævnens time
  Arnold spiller narkobetjenten Breacher, der leder et lille team af specialtrænede betjente. Snart befinder hele holdet sig i orkanens øje. Alt tyder på, at et af storbyens karteller hævner sig på dem, en efter en bliver de slået ihjel.

  Ekstremt blodig
  Filmen er ekstremt blodig, og enkelte scener læner sig op ad det usmagelige, men actionpulsen er høj og bærer historien over blodpølerne uden at miste spændingen. "Sabotage" rummer ufattelige mængder af dumsmarte ordvekslinger og en grov stereotypisering af tomhjernede betjente og skurke.

  Tåkrummende spil
  Samlingspunktet er og bliver Schwarzenegger, en helt central autoritet. Værst er Mireille Enos, der overspiller i tåkrummende grad som narkoluder/-betjent med fingeren på aftrækkeren og maksimalt en kvart hjernecelle.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2014, USA, Action, Krimi, 109 min.

  Dansk titel: Sabotage
  Instr: David Ayer Prod: David Ayer, Bill Block, Paul Hanson, Palak Patel Manus: Skip Woods, David Ayer Foto: Bruce McCleery Klip: Dody Dorn Mus: David Sardy