Drillbit Taylor (2008)

  Tre nystartede gymnasiedrenge hyrer en freelance-bodyguard, der i virkeligheden er hjemløs. Planen er, at han skal beskytte dem mod de hårde mobbetyper.


  PASSABLE HYGGEGRIN

  Små smil på læberne og et slet skjult gab: Denne ærkeamerikanske komedie har sine klare kvaliteter i god ungdommelig energi, men savner den helt stærke historie.

  3 x svært kikset
  Tre nystartede gymnasiedrenge, der alle er svært kiksede på hver deres måde, kan ikke stille noget op mod de hårde mobbedrenge på skolen. Efter noget tid med masser af psykisk terror beslutter de at gøre noget ved sagen, og de vælger at søge en personlig bodyguard. Snart dukker den hjemløse Drillbit Taylor op.

  Gunstigt partnerskab
  Drengene tror, han er professionel, men det er ikke helt tilfældet. Alligevel skal det nok vise sig, at de fire kan opbygge et gunstigt partnerskab. Filmen har bestemt scener, der hæver sig et pænt stykke over sædvanlig amerikansk komediestandard. Ikke mindst når de tre meget umodne gymnasiedrenge rigtig folder sig ud som de jagede.

  Skæve idéer
  Owen Wilsons indhop som voksenværge er knap så ophidsende, men historien tillader alligevel en række skæve idéer, så også denne sære Drillbit kan byde ind med noget. Det komiske understøttes egentlig meget fint af mere regulært indhold, måske er det derfor, at de små smil på læberne alligevel vinder over gabene.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024