Iron Sky: The Coming Race (2019)

  I år 2047 rejser en gruppe djærve overlevere fra en nazi-månebase ind i Jordens indre for at hente saft og kraft.


  MERE HELSKÆV HUMOR

  Sammenhængende film:

  Iron Sky (2012)

  Iron Sky: The Coming Race (2019)

   

  Stadig med damp på kedlerne og saft i tanken serveres her andet kapitel i den sært skæve sort-humoristiske "Iron Sky"-saga. Denne gang skal en gruppe blandede overlevere, der af uransaglige årsager er havnet på nazisternes base på bagsiden af Månen, på en meget spændende rejse.

   

  En rejse til Jordens indre

  For at "tanke op" på flere parametre er det nemlig nødvendigt at rejse ind i Jordens indre. Her skal der i følge Udo Kiers Kortzfleisch findes en bagdør i Antarktis, som leder ind i en parallelverden fuld af energi.

   

  En rusten flyvende tallerken

  Rejsen gennemføres af den djærve unge kvinde Obi om bord på en faldefærdig russisk flyvende tallerken (og piloten Sasha kan meget vel gå hen og blive en romantisk forbindelse, hvis missionen lykkes!)

   

  Spændende personligheder

  I Jordens indre er der - ud over saft og kraft - også en lang række "spændende personligheder", der enten er blevet udødeliggjorte eller bare har en dobbeltgænger. Her møder vores helte således bl.a. Hitler, Putin, den amerikanske præsident (i skikkelse af Sarah Palin), Osama bin Laden, Steve Jobs, Idi Amin og Margaret Thatcher.

   

  Groft pis på kendte personer

  Klart et af filmens mest finurlige indslag, fordi der her bliver taget groft pis på alle de mere eller mindre elskelige personligherder! Det spiller, og man sluger det råt, også selvom - og netop derfor - den politiske korrekthed kan være på et meget lille sted.

   

  Overstyret

  Som helhed er "Iron Sky: The Coming Race" noget overstyret: Larmende, over-hektisk og uden sans for, hvornår begivenhederne trods alt bliver kørt for langt ud på overdrevet. Men det ændrer ikke ved, at filmoplevelsen bare er sprød, hvis man evner at give slip på krænkelsesfornemmelserne.

   

  Vidunderlig Udo Kier

  Udo Kier har vidunderlige scener, især som Kortzfleisch (og mere outreret som Adolf Hitler). Niveauet af underlægningsmusik og ekstremt lyddesign er skruet helt derop, hvor man godt kan skyde en hvid pind efter fred og ro.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2019, Finland, Tyskland, Belgien, Action, Eventyr, Komedie, 90 min.

  Dansk titel: Iron Sky: The Coming Race
  Instr: Timo Vuorensola Prod: Oliver Damian, Peter De Maegd, Tom Hameeuw, Tero Kaukomaa, Timo Vuorensola Manus: Dalan Musson, Timo Vuorensola Foto: Mika Orasmaa Klip: Jan Hameeuw; Joona Louhivuori Mus: Tuomas Kantelinen; Laibach
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation