Far til fire i solen (2018)

  Familien Far er taget til Gran Canaria, hvor ferien hurtigt udvikler sig til en konkurrence mod en af Fars mobbere fra skoletiden.


  FIRFAR I LUKSUS

  Sammenhængende film:

  Far til fire - gi'r aldrig op (2005)

  Far til fire - i stor stil (2006)

  Far til fire - på hjemmebane (2008)

  Far til fire - på japansk (2010)

  Far til fire - tilbage til naturen (2011)

  Far til fire - til søs (2012)

  Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage (2014)

  Far til fires vilde ferie (2015)

  Far til fire - på toppen (2017)

  Far til fire i solen (2018)

   

  Film #10 i den tilsyneladende uendelige stime af nye Far til fire-film går All Incusive og flytter herlighederne til Gran Canaria. Her er familien på luksus-sommerferie med alt, hvad hjertet kan begære af action og underholdning.

   

  Forstemmende udvikling

  Det er noget forstemmende at bevidne, hvordan filmene i den nye serie efterhånden forsøger at overgå hinanden i eksklusivitet og begivenheds-adrenalin. I "Far til fire - på toppen" var familien i Norge, og nu er de altså på Gran Canaria - hvilket alenefar helt uden perspektivering angivelig har rigtig fint råd til.

   

  Én stor konkurrence

  Ferien får et twist, da Far møder sin gamle plageånd fra folkeskolen, Bjørn. Han mobbede og kaldte Far for "spaghetti", fordi han var så dårlig til idræt. Nu har de begge børn, og opholdet på Gran Canaria udvikler sig hurtigt til en intern konkurrence mellem de to - formet ud af en større konkurrence, som turistbureauet afholder.

   

  Glanspoleret luksus

  Midt i al den glanspolerede luksus udgør kapløbet mellem Far og Bjørn filmens mest underholdende aspekt. Når det barnlige konkurrencegen kommer op i dem, er fanden løs - og det er morsomt beskrevet. Samtidig er Peder Thomas Pedersen rigtig god til at formidle en indædt far-bestemmer-alt-attitude i rollen som Bjørn.

   

  Koncentrat af konstrueret morale

  Hen imod slutningen bliver det hele et koncentrat af konstrueret morale udi "vi er alle gode nok, lige som vi er", bifaldet af alle - herunder filmens slet skjulte sponsor TUI Rejser, der render rundt i firma-poloer filmen igennem.

   

  Action-indslag med overskud

  "Far til fire i solen" er teknisk ambitiøst ajourført med sin sydlige kulisse, og de mange action-indslag i feriehverdagen serveres med masser af overskud i kameraindstillinger og klipning. Musikken er endnu engang af Jeppe Kaas og sørger sædvanen tro for at underbygge mange af stemningerne i børnevenlighedens tjeneste.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2018, Danmark, Spanien, Komedie, Børn på film, Teenagere, 89 min.

  Dansk titel: Far til fire i solen
  Instr: Martin Miehe-Renard Prod: Henrik Møller-Sørensen, Hans Bülow Ungfelt Manus: Gitte Løkkegaard, Martin Miehe-Renard Foto: Lars Reinholdt Klip: David Rue Mus: Jeppe Kaas