Far til fire - på toppen (2017)

  Far til fire skal have nyt job, men da en potentiel arbejdsplads ligger på 27. etage, tager familien ham med til Norge for at vifte frygten af ham.


  HIV EFTER VEJRET!

  Sammenhængende film:

  Far til fire - gi'r aldrig op (2005)

  Far til fire - i stor stil (2006)

  Far til fire - på hjemmebane (2008)

  Far til fire - på japansk (2010)

  Far til fire - tilbage til naturen (2011)

  Far til fire - til søs (2012)

  Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage (2014)

  Far til fires vilde ferie (2015)

  Far til fire - på toppen (2017)

  Far til fire i solen (2018)

   

  For tredje gang - siden "Far til fire - gi'r aldrig op" skød en ny generation "Far til fire"-film i gang i 2005 - skiftes holdet hér ud foran og bag kamearet. Lille Per må for alt i verden ikke blive Store Per, for så er hele idéen gået fløjten.

   

  Det 9. eventyr

  Således er det nu seriefilm- og julekalender-specialisten Martin Miehe-Renard der står i spidsen for det 9. eventyr med Far og co., Martin Brygmann er vokset fra birollegalleriet i de tidligere film til far-rollen, og Lille Per-krøltoppen spilles af Eton Rokahaim Møller.

   

  Ambitiøst eventyr

  "Far til fire på toppen" er filmseriens foreløbigt klart mest ambitiøse eventyr, hvad angår locations og teknik. Ko-produceret med Norge udspiller herlighederne sig da også primært omkring smukke norske Voss - som en flot animeret turistannonce, der gennemgår en stribe af de mest attraktive action-seværdigheder.

   

  Højdeskræk på vippen

  For Far skal vendes af med sin højdeskræk - ellers kan han jo ikke bestride sit potentielle chefjob på 27. etage i København. I Norge finder familien på forskellige kreative udfordringer, der med lidt held kan hjælpe på vej. Men det er nok allermest Onkel Anders' psyko/hypno-terapeutiske evner, der rigtig batter!

   

  "Komisk højdepunkt"

  At opdage Thomas Bo Larsen i rollen som Onkel Anders er måske filmens komiske højdepunkt. Det er ganske vist uortodokst, men noget ubetinget velfungerende fif er det ikke. Til Larsens fordel taler dog især nedjusteringen af fistelstemmen, og at han ikke længere siger ulovligheder og røvhul.

   

  Plathed og farcefremelskelse

  De flotte norske omgivelser blegner ufortjent i mødet med de børne- og familiekonstruerede løjer. Væk er fantasien og perspektiverne, og i forgrunden træder igen plathed og farcefremelskelse. Tilmed Robert-nomineret for bedste visuelle effekter og sang (sidstnævnte får vi under slutteksterne, og den er tam).  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2017, Danmark, Komedie, Børn på film, Teenagere, 87 min.

  Dansk titel: Far til fire på toppen
  Instr: Martin Miehe-Renard Prod: Henrik Møller-Sørensen, Marcella Linstad Dichmann Manus: Claudia Boderke, Lars Mering, Martin Miehe-Renard Baseret på: tegneserier af Engholm & Hast Foto: Henrik Kristensen Klip: David Rue Mus: Jeppe Kaas
  Priser
  • BD-N - Streaming Award-nominering
  • RB-N - Bedste visuelle effekter
  • RB-N - Bedste originale sang ("Vi står ved din side")