For Keeps? (1988)

  Storken kommer uventet med en krøltop for et teenagepar. De unge mennesker må træffe en beslutning hurtigt.


  SART ROSENRØDMEN

  Skudsikkert forudsigelig 80'er-romance, der spiller meget lidt med musklerne, men leverer varen primært for et teenagepublikum. "For Keeps?" fortæller den nuttede historie om teenageparret Darcy og Stan, der netop er bekendt at kende hinanden - sådan i bibelsk forstand.

   

  Umodenhed udi sengegymnastik

  Og med deres umodenhed udi sengegymnastik får de inviteret storken ind i dagligstuen. Snart er Darcy nemlig gravid og skal beslutte sig for - sammen med Stan - om krøltoppen skal beholdes eller skylles ud med badevandet, so to speak.

   

  Emsige forældre

  Forældrene er emsige og dikterende: Dét barn skal enten fjernes eller bortadopteres, for nu skal teenagerne gøre karriere, og sådan er dét bare! Men selvom man kun er 18 somre og under reelt voksenpres, kan man altså godt tage en beslutning.

   

  Letbenet drama-komedie

  "For Keeps?" er klippet og instrueret af Karate Kid-John G. Avildsen - med udmærket greb om det letbenet drama-komiske med teenage-fortegn. Helt efter bogen og uden overraskelser får vi serveret denne sarte rosenrødmen af en graviditets-problematik.

   

  Teenageklichéer

  Molly Ringwald har her ikke meget rolle at spille sig varm i, ligesom Randall Batinkoff kæmper med egne teenageklichéer. De to formår alligevel at højne samspillet over det fuldkommen firskårne, og det løfter oplevelsen en del. Bedst på birollelisten er Kenneth Mars som Stans på én gang forstokkede og omsorgsfulde far.

   

  Overraskende musikfritaget

  Bill Contis næsten komisk tidstypiske underlægningsmusik spiller faktisk en meget lille rolle gennem filmen, hvilket er positivt overraskende for en genreklump som "For Keeps?"  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1988, Drama, Komedie, Romantik, Teenagere, Børn på film, 90 min.

  Dansk titel: Maybe Baby
  Instr: John G. Avildsen Prod: Jerry Belson, Walter Coblenz Manus: Tim Kazurinsky, Denise DeClue Foto: James Crabe Klip: John G. Avildsen Mus: Bill Conti