Lock Up (1989)

  En forelsket mand skal kun lige afsone seks måneder, før kærligheden kan blomstre, men en bitter fængselsinspektør vil have hævn.


  TREMME-INTRIGER

  Dumt stereotyp fængselsfilm, der blander klichéerne sammen i en farveløs pærevælling uden meget andet nerve end den reelle location.

  Velkendt sammenbidt
  Sylvester Stallone er velkendt sammenbidt - hans tidløse varemærke - som den forelskede Frank Leone, der lige har seks måneder tilbage af en fængselsstraf.

  Hævnen er sød..
  Men bedst som han har lagt sig til rette i sin celle, bliver han tvangsflyttet til et langt mindre charmerende fængsel: det viser sig, at fængselsinspektøren Drumgoole vil hævne sig på Leone, der tidligere flygtede fra hans fængsel.

  Udspekuleret spil
  Mellem klamfugtige jernstænger og nazistiske grupperinger skal Leone holde hovedet koldt, når Drumgoole spiller et udspekuleret spil, der skal få Leone til at hoppe i med samlede ben og få en livstidsstraf.

  Uden glimt i øjet
  Donald Sutherland spiller rollen som Drumgoole ganske efter den helt tørre opskrift, og uden glimt i øjet. Stallone er tålelig men småbøvet, og helt troværdig bliver han aldrig som førsteelsker over for yndige damer.

  Savner pondus
  Bill Contis musik er irriterende dikterende, og de mange små sidehistorier i fængslet bliver aldrig andet end tilnærmelsesvis vedkommende. Ingen af personerne har den nødvendige pondus til at brænde igennem.

  Fin location
  Som nævnt er det en styrke, at filmen er optaget on location på et virkeligt topsikret fængsel, med en del hårdnakkede fanger fra det virkelige liv som statister.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1989, USA, Krimi, Drama, Fængselsfilm, 109 min.

  Dansk titel: Bag lås og slå
  Instr: John Flynn Prod: Charles Gordon, Lawrence Gordon Manus: Richard Smith, Jeb Stuart, Henry Rosenbaum Foto: Donald E. Thorin Klip: Don Brochu, Robert A. Ferretti, Michael N. Knue, Barry B. Leirer Mus: Bill Conti