Vildbassen (1994)

    En dreng med lidt for meget krudt i røven skaber endnu mere ballade, da han placeres som karl på en nærliggende gård.


    LANDSBY-TOSSERIER

    Skinger og meget primitiv komedie. Stilen er, som de drejede den i gamle dage: Eller, det er i hvert fald forbilledet for veteraninstruktør Sven Methling, der her satte liv i Torben Nielsens romaner om drengen Torben og hans venner.

     

    Dobbeltdebut

    Både Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke debuterer her som to uskyldsrene unge teenagere, der - måske - får et gensidigt godt øje til hinanden. De bor i hvert fald i samme idylliske landsby. Her sker der ikke så meget, og så alligevel!

     

    En lille rebel

    For Robert Hansens Torben er en værre lille rebel, der nok skal få skabt ubalance i den ellers så fredelige hverdag. Med mere end almindeligt meget krudt i røven giver han overarbejde til både sine forældre og landbetjenten.

     

    Bondemand på prøve

    Derfor placeres han hen over sommerferien som karl hos nabobonden. Det er De Nattergale-Viggo Sommer, der spiller bondemanden, og også han får sin sag for i en dagligdag med Torben. Men det skal vise sig, at Torben også kan blive alle tiders lokale helt. Der er nemlig ugler i mosen i det lille samfund!

     

    Forhånds-tørkogt

    Robert Hansen er betagende sød som den energiske Torben, ligesom flere af voksenbirollerne utrolig nok evner at få lidt saft ud af den forhånds-tørkogte komedie. Bedst lykkes det for Dick Kaysø i rollen som landsbyens bad guy - herlig indlevelse.

     

    Dameglad landstryger

    Og Preben Kristensen bidrager med friskhed og humor som den dameglade landstryger med tvivlsom karrierevej. Langt mere problematisk er Viggo Sommer - særligt da han byder op til dans i en tåkrummende fyld-scene.

     

    Farvestrålende

    "Vildbassen" er således farvestrålende børneunderholdning og var nærmest fast VHS-pensum for en hel generation af ukritisk krøltop-(børne)-publikum. Kvaliteten er ikke høj, men energien er smittende på trods af alt det primitive og uambitiøse.

     

    Urkomisk musik

    Med musik af Shu-Bi-Du-A - komplet med slutsang sunget af Michael Bundesen. Undervejs er musikken meget anmassende og fuldstændig urkomisk.



    Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024