Midnight Sun (2018)

  En teenager med en alvorlig sygdom vil så gerne være helt normal, at hun udsætter sig selv for undøvendige farer.


  BRÆNDT AF SOLEN

  Umiddelbart kan man ikke lige se det, hvis man ikke lige ved det: Teenagepigen Katie er både køn og helt normal. Og dog. Hun har en alvorlig diagnose, kaldet Xeroderma pigmentosum (forkortet xp), der gør, at hun ikke kan tåle sollys - som i overhovedet ikke!

   

  Ude om natten

  Derfor sover hun om dagen og er aktiv om natten, men hidtil har hendes sociale liv i det hele taget været stærkt begrænset. Heldigvis har hun sin omsorgsfulde, men også lidt for omklamrende far til at håndtere dagligdagen.

   

  Det normale liv

  Nu begynder drifterne imod et helt normalt liv at melde sig, manifesteret i mødet med den meget søde og forstående Charlie. Der går dog en rum tid, inden Katie fortæller ham sin hemmelighed - længe efter, at kærligheden har slået knopper, men kun kort tid før lyset ser ud til at slukke endeligt for Katie.

   

  Store perspektiver

  Baseret på den japanske film "Taiyô no uta" fortæller "Midnight Sun" en amerikansk-sødet kærlighedsballade med eksistentiel overbygning. Livet, døden og det som aldrig før populære nu forsøges skildret med store filosofiske perspektiver.

   

  Utilfredsstillende

  Det mislykkes totalt, og i bedste fald kan man kalde Scott Speers iscenesættelse for fraværende. "Midnight Sun" er en helt igennem utilfredsstillende filmoplevelse, der aldrig stikker dybere, end den tyndt skrevne dialog tillader.

   

  Rendyrket poleret overflade

  Duoen Bella Thorne og Patrick Schwarzenegger (yes, han er sin fars søn) er "nuttet", men rendyrket poleret overflade uden den mindste gnist af dybsindets nerve og nærvær - så det store tema på liv, død og kærlighed falder igennem til tonerne af den jævnt klistrede underlægningsmusik.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2018, USA, Romantik, Drama, Teenagere, 91 min.

  Dansk titel: Midnight Sun
  Instr: Scott Speer Prod: Jen Gatien, John Rickard, Zack Schiller Manus: Eric Kirsten Baseret på: spillefilmen "Taiyô no uta" Foto: Karsten Gopinath Klip: Michelle Harrison; Tia Nolan Mus: Ethan Dorr; Morgan Dorr; Nate Walcott
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation