Romantik på sengekanten (1973)

  En ung kvinde arver en frygtelig masse ejendomme og virksomheder. Men det dér med kærligheden og sexlivet er en vanskelig affære.


  EROTISKE BUNDSPRØJT

  Sammenhængende film:

  Mazurka på sengekanten (1970)

  Tandlæge på sengekanten (1971)

  Rektor på sengekanten (1972)

  Motorvej på sengekanten (1972)

  Romantik på sengekanten (1973)

  Der må være en sengekant (1975)

  Hopla på sengekanten (1976)

  Sømænd på sengekanten (1976)

   

  Også den femte sengekants-film er omtrent ligeså tyndbenet og manieret spillet, som man kunne forvente. Havde man håbet på glimt i øjnene og i de nedre regioner, kan man godt regne med en lang næse, for "Romantik på sengekanten" er reelt ikke andet end erotiske bundsprøjt.

   

  Med oprejst pande

  Birte Toves unge og lyshårede Bine Hansen arver i filmens begyndelse en onkel, som hun aldrig har kendt. Pludselig har hun masser af penge, virksomheder, ejendomme og ansatte - og Bine tager det hele med oprejst pande.

   

  Rod i privatlivet

  Men der er til gengæld rod i privatlivet: Bine har flirtet lidt med Ole Søltofts Steen Larsen - uden dog at opnå seksuel tilfredsstillelse ved samleje. Snarere bryder hun ud i krampelatter, når diller møder 'gina - og dét er lig med enhver mands sikre impotens! Derfor ender parret også med at gå fra hinanden, og Bine bliver deprimeret - midt i den nyerhvervede rigdom.

   

  Helt normal "dernede"

  Heldigvis er der hjælp at hente, og Bine bliver puffet kærligt ud i (seksual)livet, bl.a. af Annie Birgit Gardes erfarne baronesse Sikabild. En læge kan konstatere, at Bine er helt normal "dernede", og da Steen siden melder sig under fanerne igen, kan de to bolle igennem - uden upassende grineflip!

   

  Velkendt tema

  Det er langt fra første gang, at den dansk frisindede erotiske filmbølge beskæftiger sig med mulig seksuel dysfunktionalitet. Det er åbenbart et tema med stor kildelyst, og så er der ellers lagt op til den helt store opblomstring.

   

  Farvestrålende 70'er-kitsch

  Den femte sengekantsfilm emmer af 70'er-farvestrålende kitsch, komplet med en vrissen-tyk Karl Stegger i skriggul sweater og Susanne Strauss som slet skjult stolt biseksuel:  Sexlegelysten i jakkesæt af bæbrune nuancer: Nice.

   

  En del af pakken

  En mindre hær af etablerede skuespillere vrider sig igennem tåbelige replikker og situationer, og filmen er udelukkende interessant at betragte som en del af pakken bestående af otte sengekantsfilm - og de færreste bliver nok opstemt i dag over at se et par babser eller Bines kejtede besøg på sexklub i København.

   

  Softcore

  Vi ser ikke andet end bare bryster, en tissekone her og der - og en enkelt slap diller på sexklubben. "Romantik på sengekanten" hører til blandt de lødige film i serien, inden hardcore-pornoen gjorde sit indtog i de sidste film. Ole Høyers musik er helt efter bogen trompet-lummer.

   

  Pressen skrev:

  "Sjove situationer og fæl handling", "Øl, fims og damebukser", "Gyseligt", "Endelig lidt romantik og poesi", "Lune på sengekanten" og "Skån Dem selv".  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024