An Unfinished Life (2005)

  Efter at være blevet tævet af sin kæreste, tager en mor med sin datter langt ud på landet til den ikke videre venligt stemte svigerfar, som hun ikke har set i årevis.


  ENKELT OG SMUKT

  Svenske Lasse Hallström er en sand mester i feel good-film. Nogle gange kammer han over i det vamle, andre gange sidder stemningen lige i skabet. Og sidstnævnte er tæt på at være tilfældet i landidyldramaet "An Unfinished Life".

  Tilgivelsen udebliver
  Her flygter en kvinde med sin datter, efter at kæresten endnu engang har været voldelig, og de havner langt ude i det bjergrige, hos kvindens svigerfar, Robert Redfords Einar, der stadig ikke har tilgivet svigerdatteren den bilulykke, der betød at hans søn omkom. Nu bliver han overrasket over, at han har et barnebarn, og han bliver måske endda nødt til at bløde lidt op og være en god bedstefar.

  Formildende omstændighed
  En formildende omstændighed for alle parter er, at Einar har Morgan Freemans venlige Mitch boende hos sig. Mitch kræver fuldtidspleje, da han stadig er voldsomt præget efter et bjørneoverfald.

  Sødladen slagside
  "An Unfinished Life" har helt afgjort en lille sødladen slagside, men slagsiden er overkommelig og på ingen måde dominerende. Positivt overraskende er den smukke sammenhængskraft og en sympatisk Robert Redford-præstation; en af hans bedre i nyere tid.

  En skøn ro
  Der hviler i det hele taget en skøn ro over filmoplevelsen. Smuk inddragelse af naturen - og kun et glimt af det nervepirrende i den overhængende fare, at ekskæresten vil opsøge og gennembanke. Filmmusik er der en pæn dosis af, men den er som regel rimelig nedtonet og kommer i klynger.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2005, USA, Tyskland, Drama, Børn på film, 108 min.

  Dansk titel: En ny dag i livet
  Instr: Lasse Hallström Prod: Leslie Holleran, Alan Ladd Jr., Kelliann Ladd Manus: Mark Spragg, Virginia Korus Spragg Foto: Oliver Stapleton Klip: Andrew Mondshein Mus: Deborah Lurie