The Condemned (2007)

  En forretningsmand har samlet en håndfuld dødsdømte forbrydere på en øde ø og transmitterer deres kamp på liv og død direkte på nettet.


  UDVIDET ØKULLER

  Ikke helt så ringe som forventet, men stadig håbløst proletar-overdramatiseret: "The Condemned" har den muskelpumpede Steve Austin i hovedrollen som den dødsdømte Conrad. Han er en blandt flere med samme skæbne, der ad finurlige veje trækkes ud af fængselsvæsnet og føres ud på en øde ø i Stillehavet.

  Samvittighedsløst
  Her har en samvittighedsløs forretningsmand sat tusindvis af kameraer op. Han har nemlig tænkt sig at tjene kassen på at livestreame en kamp på liv og død mellem de voldelige mænd (og én kvinde). Konceptet er: Kæmp til kun én er tilbage. Den overlevende vinder friheden og en pose penge.

  En vis portion vildskab
  Der er en vis portion vildskab over filmens indledning. Her forekommer idéen endnu jævnt sprød, og de værste klichéer er ikke kommet i udbrud. Men det ændrer sig i takt med, at dramaet spidser sig til. Nærkampene bliver decideret tåbelige og har fokus på hjernedøde replikker og selvlærte kampsportstricks.

  Usmagelig heksekedel
  Tempo, vold og fortællestil vokser sammen i en usmagelig heksekedel, der dyrker det dumsmartes "æstetik", komplet med helt igennem fladpandet skrevne replikker.

  Uoverskueligt vanvidsspil
  Med genretypisk og stereotyp musik af Graeme Revell. Bedst blandt skuespillerne er Rick Hoffman som kamerateknikeren, der efterhånden føler sig fanget i et vanvidsspil, han ikke kan overskue.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Action, Thriller, 113 min.

  Dansk titel: The Condemned
  Instr: Scott Wiper Prod: Julian Parry, Joel Simon Manus: Scott Wiper, Rob Hedden Foto: Ross Emery Klip: Derek Brechin Mus: Graeme Revell