Tears of the Sun (2003)

    En toptrænet specialsoldat og hans hold tager langt ind i den nigerianske jungle for at redde en læge. Men hun følger kun med, hvis patienterne følger trop.


    SUKKERKRIG

    Ualmindelig udtværet og tiltagende tomme-tønder-buldrer-præget jungleaction, der har en tilpas sammenbidt Bruce Willis i hovedrollen som specialsoldaten Waters. Sammen med sine gutter er han på farlig mission i den nigerianske jungle.

    En redningsmission
    De skal redde lægen Lena Kendricks, men da de finder hende, nægter hun at tage med, med mindre hendes 70 patienter får lov at komme med mod de planlagte helikopterflyvinger i sikkerhed.

    Et dilemma i junglen
    Det bliver et dilemma for Waters, men Kendricks får (selvfølgelig) sin vilje, og så starter en farlig rejse til fods gennem junglen, med de lokale skurkesoldater i hælene. Da det viser sig, at en af de sorte patienter har en radiosender på sig, er det ingen sag for skurkene at hale ind på Waters og co.

    Uinspireret junglevandring
    Filmen begynder rimelig interessant, men flader så ud i en meget lang og ikke særlig inspireret junglevandring - for til sidst at gå helt amok, når de to grupperinger møder hinanden med guns og nærkampe.

    Sukkerkrig
    Det bliver i stigende grad en sukkerkrig: Filmen forfalder nemlig til det plørede og får snart følge af enorme mængder underlægningsmusik, der fuldstændig stjæler billedet - hvis der da ellers havde været noget at stjæle. For rent visuelt er "Tears of the Sun" også klæbrigt forudsigelig.

    Sammenbidt med opblødning
    Bruce Willis får presset en smule troværdighed ud af sin sammenbidte militærmand. Og han bløder da også lidt op i omgangen med den smukke kvindelige læge, så han må slække lidt på sine ellers stramt optegnede principper.

    Tyndt skrevet rolle
    Monica Bellucci spiller helt sikkert en afgørende rolle for mange blandt det mandlige publikum, men man må med skam erkende, at hun ikke får meget fodfæste i den tyndt skrevne doktorrolle, og mest af alt bliver hun bare en irriterende type.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2003, USA, Action, Thriller, 121 min.

    Dansk titel: Tears of the Sun
    Instr: Antoine Fuqua Prod: Ian Bryce, Mike Lobell, Arnold Rifkin Manus: Alex Lasker, Patrick Cirillo Foto: Mauro Fiore Klip: Conrad Buff IV, Christopher Holmes Mus: Lisa Gerrard, Hans Zimmer