Juillet électrique (2014)

  To 14-årige drenge keder sig i julis sommervarme og tager sammen på opdagelse mod en ufærdig brobebyggelse.


  FLYGTIGE SOMMERDRØMME

  Betagende enkel og smuk, knap halvtimelang kortfilm om flygtige sommerdrømme, varme blikke og vebskab mellem 14-årige drenge. Alt sammen i en ramme præget af ægthed - og indsigt i teenagelivets uhåndgribelige følelseskarussel.

   

  Fransk sommerhistorie

  "Juillet électrique" fortæller den franske sommerhistorie om vennerne Thomas og Victor. I starten plasker de rundt i forhavens svømmebassin, indtil moderen synes, at deres fysiske lege bliver for voldsomme, og drengene retter ind.

   

  Mod et fortryllende sted

  Men når de gamle sætter grænser, og sommervarmen for alvor trykker, tager de to venner i stedet ud på en mindre opdagelsesrejse. Victor kender et fortryllende sted, som han vil vise Thomas, det kræver blot en smule overvindelse at forcere den hemmelighedsfulde vej derud.

   

  Fine, nuancerede antydninger

  Der er fine, nuancerede antydninger af seksuel tiltrækningskraft i venskabet. Fra slåskampen i bassinet, hvor den fysiske nærhed samtidig er en gensidig fascination af våde, muskelspændte kroppe. Til det forsøg på et kys, som Thomas sender af sted, da de to drenge har nået deres bestemmelsessted - en ufærdig og forladt brobebyggelse.

   

  Forførende balanceret

  Men først og fremmest er kortfilmen en forførende balanceret skildring af det meget unge venskabs slentren og skrøbelighed. I en meget velfungerende, dampende hed fransk sommerkulisse præget af stor opfindsomhed på location-siden.

   

  Fuld af indlevelse

  Drengene spiller fuld af indlevelse, og filmen damper ikke af umiddelbart med sidste scene. Dertil er intensiteten i det brede følelsesregister ganske enkelt for eklatant. Der er scener helt uden underlægningmusik, hvor hemmelighedsfuldheden står meget fint alene.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2014, Frankrig, Drama, Coming of Age, 24 min.

  Dansk titel: Electric July
  Instr: Rémi Bigot Prod: Joséphine Mourlaque Manus: Rémi Bigot, François Peyroux Foto: Paul Guilhaume Klip: Juliette Alexandre Mus: Vincent Wavelet
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation