Furious 7 (2015)

  En olm og stålsat britisk hævner er på banen, og han helmer ikke, før han har fået skovlen under Toretto og hans slæng. Men det bliver ingen nem opgave.


  TÆT PÅ 9000 O/M

  Sammenhængende film:
  The Fast and the Furious (2001)
  2 Fast 2 Furious (2003)
  The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
  Fast & Furious (2009)
  Fast Five (2011)
  Fast & Furious 6 (2013)

  Furious 7 (2015)

   

  Et af de saftigere kapitler i den tilsyneladende uendelige "Fast & Furious"-franchise: 7. film i serien er udstyret med færre babes og flere reelle actionsekvenser, og det er meget klædeligt.

   

  Ikke til at løbe om hjørner med

  Hævneren Deckard Shaw er i Jason Stathams pokerfjæs-formidling ikke til at løbe om hjørner med. Efter at vores lidt uslebne helte med Dominic Toretto i spidsen har sendt Shaws bror i kørestol, er han kun optaget af at få hævn - og han har isenkrammet helt i orden.

   

  Benzin-vennerne samles

  Men Toretto og hans benzin-venner har ikke planer om overgivelse uden kamp, og da de selv får en god portion hævn-adrenalin i blodet, kommer det ellers til at gå over stok og sten - til vand, til lands og i luften, på kryds og tværs af kontinenter.

   

  Ingen smalle steder

  Man mærker tidligt i filmen, at budgettet ikke var mange decimaler under de $200.000.000. Her er ingen smalle steder, og det skal der heller ikke være, hvis den temmelig outrerede handling skal have troværdigheden i behold - rent teknisk, altså.

   

  Serveres på et sølvfad

  For historien langt mere usandsynlig, end det næsten er muligt - kunsten for en actionfilm af denne kaliber er at servere usandsynlighederne så meget på et sølvfad, at de ikke afføder andet end smilende hovedrystelser fra tilskueren.

   

  Langt bedre fokus

  Og det lykkes da også nogenlunde pænt for "Furious 7", særligt fordi dette kapitel har langt bedre fokus på den reelle action og sovser sig selv mindre ind i proletariske kærlighedsintriger og forfladigede stereotyper.

   

  5-6 prima actionsekvenser

  Således rummer filmen i hvert fald 5-6 ganske prima actionsekvenser, der bør vække jubel hos de fleste genreentusiaster, hvis man altså evner at se igennem fingre med plottets papirtynde idioti.

   

  Konstant hårdtpumpende

  Oceaner af underlægningsmusik, komplet med smagløse pop/rap-sange, sørger for at det i forvejen hårdtpumpende filmunivers konstant får et ekstra skud. For det skulle nødig hedde sig, at der var sparet på noget!

   

  Paul Walkers sidste

  Filmen blev Paul Walkers sidste. Han omkom i en bilulykke i det virkelige liv, og "Furious 7" slipper acceptabelt af sted med en lille tankevækkende hyldest-epilog til en af filmseriens absolutte frontfigurer.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, USA, Japan, Action, Krimi, Thriller, Biler på film, 137 min.

  Dansk titel: Fast & Furious 7
  Instr: James Wan Prod: Vin Diesel, Michael Fottrell, Neal H. Moritz Manus: Chris Morgan Baseret på: karakterer af Gary Scott Thompson Foto: Marc Spicer; Stephen F. Windon Klip: Leigh Folsom Boyd; Dylan Highsmith; Kirk M. Morri; Christian Wagner Mus: Brian Tyler
  Priser
  • GG-N - Bedste originale sang ("See You Again")