2 Guns (2013)

  To kriminelle gutter røver en bank med planer om at infiltrere et stort narkokartel. Men snart står det klart, at der stikker noget under det hele.


  HØJT TEMPO

  Den islandske instruktør Baltasar Kormákur spiller med Hollywood-musklerne med stjernerne Denzel Washington og Mark Wahlberg i en veludført, men også urklassisk, sort/hvidt optegnet og actionkomisk gennemsnitsproduktion.

   

  Good Cop / Bad Cop

  Først skal vi tro, at Bobby og Stig er en hårdkogt kriminel duo. Men vi bliver klogere, og ”2 Guns” leger med roller på den ene og anden side af loven. Det ændrer dog ikke ved, at de begge arbejder for at infiltrere det samme narkokartel. Der er millioner og atter millioner af dollars at hente, og det får vi i dén grad manifesteret i filmens tidlige bankrøveri, hvor gutterne systematisk og professionelt henter et trecifret millionbeløb hjem i dagligstuen. Herfra går det over stok og sten, men hvem narrer hvem, og hvordan hænger det hele sammen?

   

  Veloplagt makkerpar

  Gutterne med de 2 guns spilles veloplagt af det ikke helt umage par Denzel Washington og Mark Wahlberg. Særligt Wahlberg er veloplagt som rapkæftet og fandenivoldsk skørtejæger med selvtilliden i orden. Tempoet er højt gennem samtlige 109 minutter med et tilsvarende monsterhøjt tårn af klichéer på både action- og komediefronten. Men ”2 Guns” er hele tiden hævet over de værste faldgruber og bevarer humøret og underholdningsværdien beundringsværdigt.

   

  Ikke et genre-øje tørt

  Det er svært ikke at køre træt i det rapkæftede og ekstremt sitrende univers, som filmen lefler for. Konstant friske kamerature, masser af hurtige klip – og med pumpemusik af Clinton Shorter. Der er ikke et genre-øje tørt, men varen leveres med eftertryk, og dét bliver man aldrig træt af.

   

  Superskurke på spil

  Bill Paxton giver den rigtig gas som superskurken Earl, der ikke er bleg for en omgang russisk knæ-roulette. Men det er Edward James Olmos, der leverer den mest kantede skurkerolle som Papi Greco, der blandt andet må gennemleve en af filmhistoriens mere ubarmhjertige bagagerums-indespærringer.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2013, USA, Action, Komedie, Krimi, 109 min.

  Dansk titel: 2 Guns
  Instr: Baltasar Kormákur Prod: Andrew Cosby, Randall Emmett, George Furla, Norton Herrick Manus: Blake Masters Baseret på: grafisk roman af Steven Grant Foto: Oliver Wood Klip: Michael Tronick Mus: Clinton Shorter