Mortal Kombat (1995)

  I et larmende inferno dyster modige deltagere i en blodig kamp.


  COMPUTERSPIL PÅ FILM

  "Mortal Kombat" er baseret på et videospil af Ed Boon og John Tobias og indeholder ikke meget andet end virtuel kamp på kamp. Modige deltagere i en blodig dyst skal udfordre hinanden, mens heftige kulisser går i et med historien i et formålsløst hektisk virvar af special effects.

  Komplet ligegyldig film
  Effekterne er dybest set filmens eneste sammenhængskraft. Historien er alt i alt komplet ligegyldig og larmende med miserabelt skuespil og udgør et kandidatur til det elendigste manuskript i nyere tid.

  Jorden på spil
  Tre "krigere" med speciale i martial arts havner på en mystisk ø for at deltage i en turnering, hvor intet mindre end Jordens fremtid står på spil.

  Formålsløst
  Paul W. S. Anderson var her i begyndelsen af sin karriere som Hollywood-instruktør og svinger dirigentstokken i en dybest set formålsløs eventyr-fantasi, der skulle få flere filmiske efterfølgere helt op i 2010'erne.

  En umulig kamp
  Christopher Lambert kæmper en umulig kamp for at tilføre sin rolle - og filmen - en vis nerve eller udstråling, og George S. Clintons musik brager forventeligt derudad. Det er støj og virak for støjens og virakkens skyld, og det er svært at se, hvori det kultiske materiale egentlig skal findes. Ikke desto mindre har "Mortal Kombat" og dens mange efterfølgere en større skare af fans derude - måske oplagt dem der oprindelig spillede compuerspillet.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, USA, Action, Eventyr, Fantasi, 100 min.

  Dansk titel: Mortal Kombat
  Instr: Paul Anderson Prod: Lauri Apelian, Lawrence Kasanoff Manus: Kevin Droney Baseret på: videospil af Ed Boon og John Tobias Foto: John R. Leonetti Klip: Martin Hunter Mus: George S. Clinton