Another 48 Hrs. (1990)

  To vidt forskellige mænd mødes igen modstridigt for at bekæpe storbyens kriminalitet.


  LARMENDE OVERDRIVELSER

  Sammenhængende film:
  48 Hrs. (1982)
  Another 48 Hrs. (1990)

  I Walter Hills anden omgang "48 timer" erfarer politimanden Jack Cates (Nick Nolte), at en gruppe hævngerrige banditter vil slå hans gamle arbejdskammerat Reggie Hammond (Eddie Murphy) ihjel.

  Brug for hjælp
  Da Cates er suspenderet (han har nemlig skudt en uskyldigt skyldig), bliver det svært at få Hammond ud på nye 48 timer, men Cates har virkelig hårdt brug for den overgearede Reggie Hammonds hjælp. Cates risikerer nemlig selv at ryge i fængsel. Men det lykkes ham alligevel mere eller mindre hemmeligt at få hevet Hammond ud, og de to hjælpes på ny ad - på godt og ondt.

  Ingen gejst eller humor
  "Another 48 Hrs." savner meget af dén gejst og humor, vi så i den første film otte år tidligere. Efterfølgeren er i langt højere grad ren og skær dum action med ikke nær så meget skæg og ballade. Der køres i ring i uendelige cirkler, og særligt Eddie Murphys overgearing begynder at gå en på nerverne.

  Actionklichéer
  Som actionfilm fungerer handlingen heller ikke rigtig, fordi manuskriptet er alt for tyndt og proppet med action-klichéer, når disse er værst. Parrets dialoger og evindelige skænderier har allerede i filmens start overlevet sig selv.

  Knust glas i mængder
  "Another 48 Hrs." er ubeskrivelig overdrevet og larmende med en rekordhøj dynge meningsløst knust glas som følge. Vi er virkelig ude i det meningsløse.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1990, Action, Komedie, Biler på film, 95 min.

  Dansk titel: Nye 48 timer
  Instr: Walter Hill Prod: Lawrence Gordon, Robert D, Wachs Manus: John Fasano, Jeb Stuart, Larry Gross Foto: Matthew F. Leonetti Klip: Freeman Davies, Carmel Davies, Donn Aron Mus: James Horner