3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Another 48 Hrs.
To vidt forskellige mænd mødes igen modstridigt for at bekæpe storbyens kriminalitet.
OVERDRIVELSER LARMER

Sammenhængende film:
48 hrs. (1982)
Another 48 hrs. (1990)

I Walter Hills anden gang 48 Timer erfarer politimanden Jack Cates (Nick Nolte), at en gruppe hævngerrige banditter vil slå hans gamle arbejdskammerat Reggie Hammond (Eddie Murphy) ihjel.

Da Cates er suspenderet (idet han har skudt en uskyldig skyldig), bliver det svært at få Hammond ud på nye 48 timer, men Cates har brug for den småbøvede negers hjælp. Cates risikerer nemlig selv at ryge i fængsel. Men det lykkes ham alligevel mere eller mindre hemmeligt at få hevet Hammond ud, og de to hjælpes på ny ad - på godt og ondt.

Ingen gejst eller humor
"Another 48 hrs." savner dén smule gejst og humor, vi så i forgængeren 48 Hrs. (1982). Efterfølgeren er i en langt højere grad ren og skær dum action med ikke nær så meget skæg og ballade. Men som actionfilm duer den ikke rigtig, fordi manuskriptet er alt for tyndt og proppet med action-klichéer, når disse er værst. "Parrets" dialoger og småskænderier har allerede i filmens start overlevet sig selv. "Another 48 hrs." er ubeskrivelig overdrevet og larmende med en rekordhøj dynge knust glas som følge.
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Another 48 Hrs.

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1990, USA, Action, 95 min
Dansk titel: Nye 48 timer
Instr: Walter Hill Prod: Lawrence Gordon, Robert D, Wachs  Manus: John Fasano, Jeb Stuart, Larry Gross  Foto: Matthew F. Leonetti  Klip: Freeman Davies, Carmel Davies, Donn Aron  Mus: James Horner  
Medvirkende:
Eddie Murphy (Reggie Hammond)
Nick Nolte (Jack Cates)
Brion James (Ben Kende)
Kevin Tighe (Blake Wilson)
Ed O´Ross (Frank Cruise)
Bernie Casey (Kirkland Smith)
Brent Jennings (Tyrone Burroughs)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.