Color of Night (1994)

  En psykiater trækkes ind i et mystificerende spil, hvor forskellen mellem patient og elskerinde kan være svær at gennemskue.


  PSYKIATER PÅ MORDERJAGT

  Bruce Willis tager alt tøjet af i denne overophedede og melodramatiske thriller. Iført bar røv og gummisko storkysser han sin farlige kæreste overalt, og i små splitsekunder ser man faktisk konturerne af Willis' diller.

  På morder-jagt
  Bruce Willis spiller psykiateren Bill Capa, der af politiet bedes om at finde en morder blandt en gruppe psykisk ustabile mennesker. Han ledes hurtigt ind i et virvar af løgn, mord og bedrag, og arbejdet vanskeliggøres hurtigt, da patienterne brutalt og mystisk bliver myrdet, en efter en.

   

  Forklædt som sexkilling?
  Dr. Capa bevæger sig nærmere og nærmere en opklaring, men han er samtidig i farezonen for selv at blive myrdet. Midt i alt dette indleder han et forhold med sexbomben Rose, men han skal passe på - for man ved aldrig helt, hvem der er skurk, og hvem der rent faktisk er fuldblods sexkilling.

  Jammerligt
  Bortset fra Bruce Willis' acceptabelt liderlige psykiaterportræt er skuespillet jammerligt, rollerne klichétyngede og det tekniske niveau i bedste fald på linje med en tv-film.

  Seksuel spænding
  Det hele er umanerligt plat. På trods af sit dumme plot besidder "Color of Night" en vis form for seksuel spænding, som man ikke kan tage fra den, og som holder filmen i simrekog gennem den ekstremt overlange 130 minutters spilletid.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Romantik, Thriller, Mystik, Erotik, Seriemordere, 130 min.

  Dansk titel: I nattens mørke
  Instr: Richard Rush Prod: Buzz Feitshans, Davis Matalon Manus: Matthew Chapman, Billy Ray Foto: Dietrich Lohmann Klip: Jack Hofstra Mus: Dominic Frontiere
  Priser
  • GG-N - Bedste sang ("The Color of the Night")