Eye of the Needle (1981)

  Hvem er den mand, som ankommer midt i stormvejret til den eneste gård på en lille ø midt under 2. verdenskrig?


  NATURSKØN INTENSITET

  "Eye of the needle" er en spændende og nervepirrende engelsk thriller med en original opbygning og formiddabelt skuespil.
   

  Spion på afveje

  Faber er spion under 2. verdenskrig, men da han under et forsøg på at sejle ud på havet i stormvejr støder på grund ved den lille, stormomsuste ø "Stormøen", må han se sig slået lidt ud af kurs.

  Ind til tørring
  Han får kæmpet sig frem til øens eneste hus, hvor ægteparret Lucy og David tager ham ind til tørring. Faber vælger at blive boende hos dem et stykke tid for at se tingene lidt an, men ingen af hans "værter" ved, hvem han egentlig er.
   

  I kærligheds-underskud

  Da David efter et tåbeligt biluheld på bryllupsdagen sidder i kørestol og raser over alt og alle, er Lucy hurtigt i underskud, når det gælder kærlighed. Så der skal ikke meget til, før hun er i kanen med Faber.

  Under mistanke
  De næste dage forsøger Faber fra øens radio at udsende hemmelige spionmeddelelser, men da David har fået mistanke til ham, bliver forholdene anspændte. Lucy er længe om at gennemskue Faber, og det er først, da hun ser sin mand ligge flænset for foden af klipperne, at hun begynder at forstå, hvad det drejer sig om.

  Voldsom og spændende
  Instruktør Richard Marquand har skabt en voldsom og meget spændende film. Den udvikler sig hele tiden mod en frygtindgydende finale.

  Stemningsfuld natur
  Fotograferingen on location er flot og stemningsfuld, især for dem, der holder af stormvejr og hård natur. Musikken af Miklos Rozsa er tilpas dyster.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1981, Storbritannien, Thriller, Romantik, Krigsdrama, 112 min.

  Dansk titel: I nålens øje
  Instr: Richard Marquand Prod: Steven Friedman Manus: Stanley Mann Foto: Alan Hume Klip: Sean Barton Mus: Miklos Rozsa