Eye of the Needle (1981)

  Hvem er den mand, som ankommer midt i stormvejret til den eneste gård på en lille ø midt under 2. verdenskrig?


  NATURSKØN INTENSITET

  +  PLUS: stemninger | locations | spil | foto

  -MINUS:

   

  "Eye of the Needle" er en spændende og nervepirrende britisk thriller med en original opbygning og meget fint skuespil, særligt fra Kate Nelligan.
   

  Spion på afveje

  Donald Sutherlands Faber er spion under 2. verdenskrig, men da han under et forsøg på at sejle ud på havet i stormvejr støder på grund ved den lille, stormomsuste ø, "Stormøen", må han se sig slået lidt ud af kurs.

  Ind til tørring
  Han får kæmpet sig frem til øens eneste hus, hvor ægteparret Lucy og David tager ham ind til tørring. Faber vælger at blive boende hos dem et stykke tid for at se tingene lidt an, men ingen af hans "værter" ved, hvem han egentlig er.
   

  I kærligheds-underskud

  Da David efter et tåbeligt biluheld på bryllupsdagen sidder i kørestol og raser over alt og alle, er Lucy i underskud, når det gælder kærlighed. Så der skal ikke meget til, før hun er i kanen med Faber.

  Under mistanke
  De næste dage forsøger Faber fra øens radio at udsende hemmelige spionmeddelelser, men da David har fået mistanke til ham, bliver forholdene endnu mere anspændte...

  Voldsom og spændende
  Den senere Star Wars-instruktør Richard Marquand har skabt en voldsom og meget intens film. Den udvikler sig hele tiden mod en frygtindgydende finale. Fotograferingen on location er flot og stemningsfuld, især for dem, der holder af stormvejr og hård natur. Musikken af Miklos Rozsa er tilpas dyster.  Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1981, Storbritannien, Thriller, Romantik, Krigsdrama, 112 min.

  Dansk titel: I nålens øje
  Instr: Richard Marquand Prod: Steven Friedman Manus: Stanley Mann Foto: Alan Hume Klip: Sean Barton Mus: Miklos Rozsa