Better Call Saul [2] (2016)

  En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.


  RO PÅ #2

  Sammenhængende i denne serie:

  Better Call Saul [1] (2015)
  Better Call Saul [2] (2016)

  Better Call Saul [3] (2017)

  Better Call Saul [4] (2018)

  Better Call Saul [5] (2020)

  Better Call Saul [6] (2022)

   

  2. sæson af "Better Call Saul" fortsætter ufortrødent i den helt igennem jordnære og rolige tone, der er kendetegnet ved omhyggelighed, ro og ærlighed i både billeder og lyd.

  Uortodoks advokat
  Der er stadig et stykke vej, før vi lapper over med handlingen i mester-tvserien Breaking Bad (2008-2013). Endnu er den noget uortodokse advokat Jimmy McGill i sin vorden, rent karrieremæssigt, og han er kun lige ved at finde et leje, hvor han kan tilfredsstille sin egen fortolkning af love og regler.

  Gennem svingdøren
  Således følger 2. sæson Jimmys tur ind og ud gennem advokatgerningens svingdør og hen imod en realiseret drøm om egen virksomhed. Men sæsonen er ligeså meget fokuseret på forholdet mellem Jimmy og storebroren Chuck, som Jimmy er nødt til at løbe om hjørner med for at forfølge sin drøm.

  Elektricitetsfobien tager overhånd
  Chucks særlige hysteriske elektricitets- og strålingsdiagnose (eller rettere fobi) tager efterhånden overhånd, og det kan Jimmy måske udnytte til noget konstruktivt.

  Uskyldig parkeringsvagt?
  Samtidig følger vi den tilsyneladende uskyldige parkeringsvagt Mike Ehrmantraut, der lever et dobbeltliv og efterhånden er tæt på at kunne få skovlen under nogle af de helt tunge bagmænd.

  Stor opfindsomhed
  "Better Call Saul" er stort set fritaget for underlægningsmusik og er ligesom "Breaking Bad" meget fokuseret på nærbilleder, detaljer og stemninger, som de kommer til udtryk i det støvede og varme New Mexico. Fotograferingen er både elegant og virtuos, og klippeteknikken præget af stor opfindsomhed.

  Sidder lige i skabet
  Bob Odenkirk glimrer i hovedrollen i lige dele samvittighedsløshed og kærlighed - ofte fanget i et skisma mellem begge. Jonathan Banks’ udtryksløse kriminelle parkeringsvagt sidder lige i skabet, ligesom Michael McKean er et helt igennem troværdigt fobisk islæt. Rhea Seehorn har udviklet sin advokatrolle i en fint kantet retning til anden sæson.

  Energi og spænding
  Et af de store drives i serien er selvsagt, at den peger i retning af mesterserien "Breaking Bad". Vi er i årene inden Walter White går amok og ved, at vi efterhånden vil få flere og flere hints i retning af det allerede kendte, og det skaber energi og spænding.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023