Kærlighed ved første hik (1999)

  Den kejtede gymnasiedreng Victor forelsker sig hovedkulds i den tjekkede Anja. Problemet er bare, at Anja allerede har en meget smart og trendy fyr.


  CHARMERENDE HUMOR

  Sammenhængende film i serien:
  Kærlighed ved første hik (1999)
  Anja og Viktor (2001)
  Anja efter Viktor (2003)

  Anja og Viktor - Brændende kærlighed (2007)

  Anja og viktor - i medgang og modgang (2008)

  Love at first hiccup (2009)


  Tomas Villum Jensens instruktør-debut er en veloplagt dansk komedie, der håndterer sit letløbende emne uhøjtideligt og morsomt. Baseret på Dennis Jürgensens ironiske og overdrevne bog af samme navn var filmen på forhånd sikret solid omtale.

  Den svære gymnasiekærlighed
  "Kærlighed ved første hik" er kort fortalt historien om den svære gymnasiekærlighed, hvor den kejtede første-g'er Victor forelsker sig hovedkulds i den tjekkede tredje-g'er Anja. Problemet er bare, at Anja har en meget smart og trendy fyr, som kører rundt i en Porsche. Alle odds synes derfor at være imod Victor, men han kæmper fortsat indædt, godt bakket op af sine ivrige kammerater.

  Højt forudsigelighedsniveau
  Vi ved alle sammen, hvad der skal ske - forudsigelighedsniveauet er højt - men takket være den overdrevne absurde humor bliver selv det forudsigelige uforudsigeligt. De helt banale teenage-romantik-klichéer er der alle sammen, og her spiller det overdrevne absurde atter ind og redder filmen fra at blive gængs og tåbelig. Helt fri for at indeholde tåbelige scener går filmen nu ikke, men man hænger sig ikke i disse sjældne kiks.

  Fint skuespil
  Robert Hansen er et fund i filmens hovedrolle. Han klarer det kejtet forelskede udtryk glimrende og særdeles charmerende. Sofie Lassen-Kahlke spiller relativt naturligt den sympatiske rolle som Anja. Victors venner spiller lettere tvivlsomt, men rollerne er små og ubetydelige. Småknægtene, lillebrødrene til henholdsvis Victor og Anja, udgør filmens mest fjogede og trættende indslag. "Kærlighed ved første hik" præsenterer således sit dybest set overfladiske stof på en oprigtigt charmerende måde, vildt usandsynligt, men herligt morsomt.  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024