The Negotiator (1998)

  En forhandler smisker sig ind hos en slem terrorist, der truer med at sprænge halvdelen af USA i stykker.


  LARM I GADEN!

  Hvad skal det egentlig gøre godt for med al denne larm i gaden? Nyttesløse eksplosioner, endeløse svadaer af ra-ta-ta-maskingeværer og evindelige råbedialoger mellem ubegavede politimænd? Tja, det burde vel være underholdning, men det er det såmænd dårligt nok.

  Urklassisk actionthriller
  "The Negotiator" er en urklassisk actionthriller om en særlig specialist indenfor politiet, der er god til at 'forhandle' og lokke grumme forbrydere i veludtænkte fælder. Som vi ser det i filmens anslag: Forhandleren Danny Roman lokker en skydegal gidseltager hen foran et vindue, så snigskytter kan plaffe ham ned.
   

  En omvendt situation

  Ikke længe efter havner Roman sjovt nok i en omvendt situation, da han pludselig beskyldes for at være morder. Alle i politiet modarbejder ham, og Roman finder hurtigt ud af, at der stikker noget under.
   

  Ikke nem at meje ned

  En række af de højtstående politifolk har en masse ulovligheder kørende, som de nu forsøger at få ført over på Roman. Når han er mejet ned, skulle alt være godt igen, tænker de. Men Roman er ikke så nem at få mejet ned. Han er ekspert på området, om end med omvendt fortegn.

  Drama på 20. sal
  Han tager fire gidsler og låser sig godt og grundigt inde på et kontor på tyvende sal. Herefter kan han begynde at stille sine krav til politifolkene. Et af gidslerne er den formodede bagmand Terence Niebaum (J.T. Walsh i sin sidste rolle).
   

  Svær opgave

  Roman prøver at få nogle vigtige data ud af Niebaum, mens han venter på en bestemt forhandler. Denne forhandler, Chris Sabian, udfører samme job, som Roman normalt udfører, men der er ingen, der ved, hvad og hvem de skal tro på, så opgaven bliver svær.

  Masser af skyderi
  Herefter bliver der en hulens masse skyderier, helikopterflyvning og frem for alt råben og skrigen i ikke alt for kønne amerikanske gloser.

  Larm i gaden
  Det var sådan set dén film. Larm i gaden var der nok af, skuespillet var da egentlig meget godt. I hvert fald nogle gange. Bedst er uden tvivl J. T. Walsh i rollen som mellemskurk. Desværre blev "The Negotiator" Walsh' sidste film. I end credits tilegnes filmen hans minde.

  Man kan ikke klage over det tekniske håndværk. Veludførte og velklippede skudvekslinger, flotte lys- og lynglimt osv. Men historien er stort set lige til at smide væk.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024