Olsen-bandens store kup (1972)

  Olsen-banden får konkurrence fra en forbryderduo, der hele tiden generer og udfordrer.


  FORBRYDELSE BETALER SIG IKKE #4

  Sammenhængende film:
  Olsen-banden (1968)
  Olsen-banden på spanden (1969)
  Olsen-banden i Jylland (1971)
  Olsen-bandens store kup (1972)
  Olsen-banden går amok (1973)
  Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
  Olsen-banden på sporet (1975)
  Olsen-banden ser rødt (1976)
  Olsen-banden deruda' (1977)
  Olsen-banden går i krig (1978)
  Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
  Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
  Olsen-banden over alle bjerge (1981)
  Olsen-bandens sidste stik (1998)
  Olsen banden junior (2001)

  Egon kommer ud fra fængslet med en genial plan, som sædvanlig. Og efter de typiske begyndervanskeligheder lykkes det rent faktisk banden at få fingre i over fire millioner i kontanter.

  Genialt kup
  Det er et genialt kup, der er så gennemført, timet og tilrettelagt, at politiet aldrig vil mistænke den amatøragtige Olsen-bande. Der må stå udenlandske kræfter bag.

  Et sikkert gemmested
  Egon er meget opsat på, at pengene ikke straks bliver brugt. Det gælder om ikke at vække opsigt. Derfor bliver kufferten med pengene 'gemt' på en hylde i en badeanstalt. Der er der aldrig nogen, der vil kigge efter dem, mener Egon.
   

  En kvindelig spion

  Men uheldigvis er en yndig kvindelig spion på sporet af bandens geniale opbevaringssted, og hun informerer den rivaliserende bande, Kongen og Knægten. Nu er Egon blevet bestjålet, og det finder han sig selvsagt ikke i. Således vandrer kufferten lidt frem og tilbage mellem de to bander, mens politiet forgæves forsøger at lokalisere den.

  Konfirmationsforberedelser
  Yvonne har frygtelig travlt med at forberede Børges forestående konfirmation. Der skal skrives sang og købes smoking og lejes selskabslokaler. Ja, der er virkelig tusind ting.. Det værste er dog, at det er uendelig svært at finde et rim på 'Børge', og Yvonne ærgrer sig over, at hun ikke døbte sønnen Morten. Det rimer jo på "går den, så går den" "Olsen-bandens store kup" er fyldt med frustrationer for ambitiøse Egon, og de rivaliserende banditter Kongen og Knægten er nærved at tage livet af ham.

  Fart & morskab
  Kongen og Knægten er ikke det mest geniale træk i Olsen-Banden-filmene, og man kan godt blive irriteret over deres optræden undervejs. Der er fart og morskab over feltet, men det er ikke en af de bedste film i serien.

  Eminent timing
  Det er ikke en af de historier, hvor man hele tiden præsenteres for nye hvinende geniale biroller og fantastisk opfindsomme 'kupsafarier'. Det store kup i filmen er dog brillant opbygget med eminent timing. Forberedelserne er også morsomme: Bemærk hvordan Kjeld håndterer en pølsevogn.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024