A Perfect Murder (1998)

  En mand vil meget gerne af med sin kone og hyrer en ung fyr til at gøre kort proces. Men fyren er konens elsker.


  EN SKUMMEL PLAN

  Baseret på Hitchcocks "Dial M for Murder" er der her virkelig lagt op til en perfekt thriller. Spændingen er i høj grad til stede, skuespillet er ganske delikat, filmhåndværket raffineret.

  Drøn-nervepirrende

  "A Perfect Murder" varer 102 minutter. De 98 første minutter er drøn-nervepirrende, og hvor man dog sidder og krydser fingre og tæer: Kunne denne film nu ikke bare slutte originalt? En kende anderledes! Bare en anelse overraskende? Men det er med det største suk, at man må konstatere, at der heller ikke denne gang sker noget uventet. Ærgerligt!

  Gennemskuet hustru
  Michael Douglas spiller den meget rige forretningsmand, Steven Taylor, der allerede i filmens anslag har lugtet lunten: Hans unge kone, Emily, er ham utro. Så alle konens meget dårlige løgnehistorier er helt og aldeles gennemskuet.

  En skummel plan
  Det røber Steven bare ikke. Han har nemlig skumle planer. Det viser sig, at han og hans firma er i store økonomiske vanskeligheder, derfor ville det være yderst belejligt med $100 millioner - nøjagtig hvad Steven får udbetalt i forsikringssum i tilfælde af, at konen skulle dø.
   

  Slår en handel af

  Steven vælger at slå en handel af med Emilys kæreste, David. David vil få $400.000, hvis han vil slå Emily ihjel. Og Steven har fat i den lange ende. Han har nemlig en række dybt afslørende oplysninger om Davids hemmelige identitet.

  Hård nød at knække
  Hvordan David vil knække dén nød, skal ikke afsløres her - men det er en herligt fængende og ikke synderligt forudsigelig historie. I hvert fald det meste af tiden.

  Udmærket spil
  Michael Douglas er set før i lignende roller, men man må indrømme, at han er god til disse iskolde typer. Også i "A Perfect Murder" gør han det meget overbevisende. Gwyneth Paltrow er dårlig til at være dårlig til at lyve - men ellers spiller hun udmærket, ligesom danske Viggo Mortensen gør det fint og afdæmpet. Teknisk meget gennemarbejdet med yderst delikat og stemningsfuld fotografering. Flot lyssætning og overbevisende klippeteknik.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Thriller, Krimi, Drama, 102 min.

  Dansk titel: A Perfect Murder
  Instr: Andrew Davis Prod: Arnold Kopelson, Anne Kopleson, Peter Macgregor-Scott, Christopher Mankiewicz Manus: Patrick Smith Kelly Foto: Dariuzs Wolski Klip: Dennis Virkler, Dov Hoenig Mus: James Newton Howard