Robin Hood (1991)

    Fredsridderen Robin Hood kommer så grueligt galt af sted, da han ikke længere kan herske over den natur, han altid har elsket.


    FORUDSIGELIG ROBIN HOOD

    Anmeldte Robin Hood-film:
    Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

    Robin Hood: Men in Tights (1993)
    Robin Hood (1991)
    Robin Hood (2010)


    I betragtning af, at dette er en tv-produktion, må man fremhæve det overbevisende tekniske håndværk, som hér lægges for dagen. Scenografien, kostumerne og atmosfæren er i fin Robin Hood-stil. Uheldigvis følger hverken historien eller skuespillet rigtig med de tekniske kvaliteter.

    En pæn englænder
    Patrick Bergin har titelrollen som Robin Hood, den pæne englænder, der kommer så grueligt galt af sted, da han konfronteres med områdets overmagt og ikke længere kan herske over den fredelige natur, han altid har holdt af.

    Frataget alle rettigheder

    Inden længe bliver han frataget alle rettigheder og er nu en lovløs på flugt. Der er udlovet en stor dusør på hans hoved. Men i stedet for at grave sig ned og græde over sin skæbne vælger Robin Hood at tage kampen op mod den urimelige behandling og de sleske bagmænd.

    Varmblodede disciple
    Han får hurtigt samlet sig en lille hær af varmblodede disciple, som følger ham i tykt og tyndt. Robin Hood mestrer de kvikke bemærkninger og de hurtige tricks, der helt kan slå modstanderne af pinden.
     

    En yndig pige

    På slottet, hvor overmagten hersker, bor en yndig pige, og hende har Robin kastet sin kærlighed på - og omvendt. Derfor er der lagt op til det helt store drama, da pigen skal giftes med skurken, meget mod sin vilje.

    Ingen fornyelse
    Filmen fik tv-premiere bare få måneder før Kevin Costner-udgaven, "Robin Hood: Prince of Thieves". Tv-udgaven er udmærket underholdning, men den udstråler ikke rigtig nogen lyst til at forny historien, som unægtelig har været filmatiseret en del gange før.

    Forudsigelig gennemgang
    Således er der tale om en yderst forudsigelig gennemgang af Robin Hoods humoristisk farefulde tilværelse i skovene. Lidt kærlighed hér, lidt fægtning dér. På samme måde er der ikke rigtig humor nok i fremstillingen af hele Robins pukkelryggede vennekreds. Bedst skuespil leverer Patrick Bergin. Værst er afgjort de to skurke på slottet; i særklasse overspillede.



    Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1991, Canada, Storbritannien, Tyskland, USA, Historie, Action, Eventyr, Drama, 98 min.

    Dansk titel: Robin Hood (tv)
    Instr: John Irvin Prod: Sarah Radclyffe Manus: Sam Resnick, John McGrath Foto: Jason Lehel Klip: Peter Tanner Mus: Geoffrey Burgon