Dexter [6] (2011)

  En ekspert i blod i Miamis drabsafdeling lever et dobbeltliv som helt almindelig hverdagsborger og massemorder med speciale i at slå andre mordere ihjel.


  DOBBELTLIV #6

  Sammenhængende i denne serie:
  Dexter [1. Season] (tvs) (2006)
  Dexter [2. Season] (tvs) (2007)
  Dexter [3. Season] (tvs) (2008)
  Dexter [4. Season] (tvs) (2009)
  Dexter [5. Season] (tvs) (2010)
  Dexter [6. Season] (tvs) (2011)
  Dexter [7. Season] (tvs) (2012)
  Dexter [8. Season] (tvs) (2013)

  Mere af den samme jævnt underholdende "Dexter"-formel: 6. Sæson bringer vores seriemorder sammen med et tilsyneladende "konkurrerende" seriemordermakkerpar, der slår prostituerede kvinder rituelt ihjel efter religiøse dogmer. Men det er vist ikke helt, som det ser ud til at være.

  Lige over middel
  Efter opsvinget med fjerde sæson har "Dexter" holdt et niveau lige over middel, blandt andet fordi, der er skruet ned for partners in crime-tematikken, der rent ud sagt ikke holdt en meter og snarere forstyrrede den centrale kerne.

  Seriemorder i fritiden
  Nemlig Dexters eget dobbeltliv og alle de mange krumspring i kampen for at kunne forblive seriemorder i fritiden. Det er dét, vi vil se, og gerne på en raffineret måde. Men det med det raffinerede ligger desværre ikke til serien som helhed. Det er snarere end helt igennem underholdningsfokuseret konstruktion uden plads til hverken dybder eller ret mange nuancer.

  Ingen troværdighedsvals
  Meget af serien som helhed bærer også præg af lidt billige studieoptagelser, der aldrig byder op til den helt store troværdighedsvals. Begivenhederne er for fantastiske, og de mange usandsynligheder glider noget sammen i en total-pærevælling.

  Ubetydelige bipersoner
  Bipersoner der bliver fundet ubetydelige får aldrig lov at komme til orde. Der er personer på Dexters arbejder, der blot vimser rundt og er med til møder, uden at de på nogen måde bidrager til serien som andet end ekstra hoveder. Og det forekommer billigt.

  Religiøs fanatisme
  I 6. sæson er der rigtig blændet op for den religiøse fanatisme, godt sammenmudret med misogyn skizofreni. Med andre ord: saftig og farverig kamp til Dexter-formlen, og i pæne afsnits-perioder udmærket udnyttet.

  Umiddelbart let underholdning
  Dexter fortsætter ufortrødent med sine fritismord, vel vidende at den dag kan komme, hvor han bliver afsløret og måske står til dødsstraf. Dette faktum er dog ikke på nogen måde handlingens dramatik - det er igen det umiddelbart let underholdende, der sætter dagsordenen.

  Ingen afvigelser
  Serien afviger heller ikke i 6. sæson fra sin narrative formel med friske klip og pænt meget musik - naturligvis til lejligheden spædet op med lidt religiøse undertoner.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021