Alaska (1996)

  Da farmands fly er forulykket i Alaskas bjerge, tager bror og søster sagen i egen hånd og drager ud for at søge.


  EVENTYR-RÆS

  Underholdende højlandsdrama med en inspireret historie: "Alaska" byder på familiespænding af den helt klassiske Hollywood-skuffe med masser af dybt usandsynlige hændelser og hårdt optrukne skurke- og helteroller. Ikke desto mindre fungerer formlen med gevaldig opbakning fra Tony Westmans bjergtagende fotografering.

  På jagt i vildmarken
  To søskende er i fare for at blive forældreløse, da deres far forulykker med sit fly i uvejret. Moren er allerede død, og bror og søster skændes. De er nu nødt til at dele kajak i deres søgen efter farens gule fly.

  Benene på nakken
  Undervejs befrier de en isbjørneunge, som på brutal vis er blevet frarøvet sin mor af skumle krybskytter. Skurkene får de efter sig, så det er om at tage benene på nakken. Isbjørneungen skal vise sig at få stor betydning for de unge i jagten på en forhåbentlig levende far.

  Flotte bjergscenerier
  Visse scener er så overdrevne, at det ikke er til at bære, men for de lidt større børn og barnligste voksne er "Alaska" alligevel udmærket, ikke mindst som følge af de flotte optagelser i bjergene.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, USA, Eventyr, Familie, Action, Børn på film, Teenagere, Dyr på film, 105 min.

  Dansk titel: Forsvundet i Alaska
  Instr: Fraser Clarke Heston Prod: Andy Burg, Carol Fuchs Manus: Andy Burg, Scott Myers Foto: Tony Westman Klip: Rob Kobrin Mus: Reg Powell