Krigernes børn (1979)

  En gruppe børn og teenagere flygter fra undertrykkelse i en ubestemmelig fortid.


  DET STORE OPRØR

  Håbløst uvedkommende drama om en mystisk fortid, hvor en gruppe børn undertrykkes på det groveste i et mandsdomineret samfund.
   

  Benene på nakken

  Deres eneste håb er at tage benene på nakken, og de havner på en lille ø, hvor der trods alt findes ligesindede. Øen har dog også sine dumme svin, bl.a. i skikkelse af Finn Nielsen - ham skal børnene passe på! Men i Ove Sprogøe finder ungerne en, de kan folke med.

  Vovede billeder af nøgne piger
  Han repræsenterer øens fiskere og tillader sang og musik. Sprogøes entusiasme giver børnene mod på livet igen, og der bliver plads til en smule overflade-teenage-sexantydning med vovede billeder af nøgne piger.

  Svær at tage alvorlig
  Hvad skal man bruge denne film til? Man føler sig snydt og bedraget: Er det virkelig meningen, man skal tage historien alvorligt? Jammerligt skuespil - i særlig grad fra børnene - gør ikke sagen bedre.

  Fejl & mangler
  Grundlæggende aparte ubehjælpsomt iscenesat i alt fra fotografering til personinstruktion. Underholdningsværdien kommer lidt barnligt til at bestå i at finde så mange fejl og mangler som muligt.  Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024