Une hirondelle a fait le printemps (2001)

    En ung kvinde køber en idyllisk beliggende gård i Frankrigs bjerge. Med i købet følger den tidligere ejer, der skal blødes grundigt op, før et venskab kan blomstre.


    MARK & VANG

    En fransk publikumsdarling og en sød lille film med universelle kvaliteter: "Pigen fra Paris" har hjertet og naturskønheden på rette sted men lykkes ikke helt i sin enkle formel.

    En landkvinde
    En ung kvinde med frisk landmandsuddannelse og gå-på-mod køber en øde beliggende gård i de franske bjerge - med som bonus følger stedets aldrende ejer, der har helt særlige syn på kvinder i faget.

    Gødning & gedekid
    Hen ad vejen kan det dog vise sig, at selv kvinder kan svinge med gødning og gedekid, og et venskab kan begynde at forme sig.

    En let genrefilm
    Anslagets ekstreme feel good-musik som tapet for smukke helikopterture gennem franske landskaber lægger på en måde niveauet. Man er i hvert fald forberedt på, at her kan blive tale om en lettere genrefilm.

    Hjerteligt & sødt
    Filmen stikker dog en kende dybere men formår aldrig at vride helt stærke dramaer ud af sin enkle historie. Det er hjertelig, sød og let glemt underholdning i smukke landskaber.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2001, Frankrig, Drama, Komedie, Dyr på film, 103 min.

    Dansk titel: Pigen fra Paris
    Instr: Christian Carion Prod: Christophe Rossignon Manus: Christian Carion & Eric Assous Foto: Antoine Héberlé Klip: Andrea Sedlácková Mus: Philippe Rombi
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation