Livet er en god grund (1985)

    En far til to piger står på sidelinjen og følger med i børnenes kringlende tilværelser.


    LUN DANSK TV-FILM

    Poul Bundgaard er denne tv-films helt store kvalitet: I en afdæmpet og meget karakterfuld solopræstation oplever han de familiære kriser omkring sig i en smuk og opmuntrende lille historie fra hverdagens stress og jag.

    Indviklede tilværelser
    Bundgaard spiller enkemanden og morfaren, Karl, hvis to døtre, Inger og Grete knokler rundt i indviklede tilværelser. Svigersønnen, Arne, går i meget ambitiøse tanker om at udvide sin forretning, og den skal ligge på en smuk naturgrund.

    En ny veninde
    Naboen til naturgrunden, Gerda, er en frigjort og naturelskende kvinde, og hun passer lige ind i tomrummet hos Karl - til stor forargelse for især Arne. Karl vil så gerne gøre det rigtige, og nu vil han også gerne gøre en ekstra indsats for sin nye veninde.

    Hjertevarme & indsigt
    Et fint indblik i de mange hverdagslige vanskeligheder, som mange familier bevæger sig rundt i. Uden det store omsvøb fortælles de små historier med hjertevarme og indsigt.



    Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1985, Danmark/TV, Drama, 81 min.

    Dansk titel: Livet er en god grund (tv)
    Instr: Søren Kragh-Jacobsen Prod: Lars Kolvig Manus: Søren Kragh-Jacobsen, Hans Hansen Foto: Henrik Heger Klip: Bolette Bonfils Mus: Kenneth Knudsen