Richie Rich (1994)

  Da det går op for verdens rigeste dreng, at han ikke har nogle venner, må han lægge stilen lidt om.


  RIG PÅ KVALER

  Det er ikke altid lutter lykke at være stenrig. Hvad nytter det, at man har alt, hvis man ingen venner har? Det må verdens rigeste dreng Richie Rich sande, da det en dag går op for ham, at alle de "almindelige" børn har det pragtfuldt sammen.

  Ned på jorden?
  Richie vil frygteligt gerne ned på jorden og lege med sine jævnaldrende, men det er hans rigsnobbede familie selvsagt ikke så meget for.
   

  En rig drengs kvaler

  Den private butler, Herbert, gennemskuer straks Richies kvaler - og han iværksætter et møde med en flok jævnaldrende. Men så styrter Richies forældre ned med et fly (de omkommer dog ikke) - en væmmelig pengefyr vil gerne overtage Richs kæmpe kapital.

  Forudsigelig komik
  "Richie Rich" er en fin familiekomedie med en lidt anderledes Culkin-rolle, der er knapt så "Alene Hjemme'sk". Alligevel bevæger filmen sig aldrig ud over sin særdeles John Hughes-inspirerede historie, og resultatet er forudsigelig komik, der kun appellerer til de mest standhaftige børn og barnlige sjæle. Et hav af spøjse biroller sætter lidt krydderi på oplevelsen.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1994, USA, Komedie, Familie, Børn på film, 90 min.

  Dansk titel: Richie Rich
  Instr: Donald Petrie Prod: John Davis, Joel Silver Manus: Tom S. Parker, Jim Jennewein Foto: Don Burgess Klip: Malcolm Campbell Mus: Alan Silvestri