Rounders (1998)

  Kæreste og karriere må vige for en ung mands voldsomme kortspillelyst.


  KLØR OG SARTE HJERTER

  Matt Damon spiller overbevisende skue- og kortspil i denne gambler-film skræddersyet til et ungt publikum.
   

  Kortspillet på hylden?

  Mike McDermott er en ikke videre ambitiøs jurastuderende, der har besluttet sig for at lægge kortspillet på hylden. Det til trods for, at han rent faktisk er en af de allerbedste på området og har vundet store penge gennem tiderne.

  Pengene ruller
  Men da vennen Worm kommer ud af fængslet, kan Mike ikke modstå fristelsen for at genoptage den gamle lidenskab, og snart rullerne pengene igen i takt med fulde huse og hvad det ellers måtte hedde i kortspilsregi. Der kommer også til at rulle både hoveder og hjerter på hjemmefronten, for Mikes kæreste er bestemt ikke meget for den fornyede spilleentusiasme.

  Voldsom spillegæld
  Til stor fordel for filmens sjæl: Nu kan Mike nemlig hellige hele dagen til sine spil. Og det bliver han sandelig også nødt til. For da Worm er sat i en voldsom spillegæld, må Mike hjælpe til - og det bliver ikke gratis! Både Damon og Norton spiller engageret, og de får herligt modspil af store spillere som John Malkovich, John Turturro og Martin Landau.

  Ambitiøs fortællestil
  Instruktør John Dahls evigt-ambitiøse fortællestil er underholdning i sig selv. Trods ensartetheden og indspistheden i kortspils-længden forbliver "Rounders" ganske underholdende.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1998, USA, Drama, Krimi, 116 min.

  Dansk titel: Sidste spil
  Instr: John Dahl Prod: Ted Demme, Joel Stillerman Manus: David Levien, Brian Koppelman Foto: Jean-Yves Escoffier Klip: Scott Chestnut Mus: Christopher Young