Le colonel Chabert (1994)

  Da en oberst, som alle troede var død, pludselig dukker op, opstår der problemer med formuen, som konen har sat sig på.


  SUVERÆNT SPILLET DRAMA

  Gérard Depardieu overbeviser endnu engang i en stor og fornem hovedrollepræstation. Skuespillet er ganske enkelt i en klasse helt for sig. Rammerne er flotte i overbevisende scenografisk arbejde, der virkelig giver tilskueren en følelse af at være tilbage i tiden. En meget stemningsfuld oplevelse.

  Tilbage fra de døde
  Da obersten, Chabert, en dag henvender sig til en dygtig advokat, bliver det lille samfund omkring obersten noget overrasket. Man var nemlig fuldt ud overbevist om, at han var død i krigen. Men Chabert lever altså i bedste velgående, og det betyder, at hans kone pludselig kan blive nødt til at betale ham af sin enorme formue, som hun fik efter sin mands "død".

  Iskolde forhandlinger
  Filmen omhandler nogle svære forhandlinger mand og kone imellem. Kærligheden er så godt som forduftet, konen er kold og har nok i sig selv og sine penge, mens Chabert befinder sig i den helt anden grøft. Derfor er det heller ikke overraskende, at det er Chabert, der er villig til at forhandle, selvom pengene jo i bund og grund er hans.

  Meget flot fotograferet
  Stilfuld og stemningsfuld i enhver indstilling, meget flot fotograferet. Filmens anslag hører til blandt de mere fængende krigsbeskrivelser: øde og ækelt i et goldt vinterlandskab til sagte klassiske musiktoner.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1994, Frankrig, Drama, Historie, Romantik, 118 min.

  Dansk titel: Oberst Chabert
  Instr: Yves Angelo Prod: Jean-Louis Livi Manus: Yves Angelo, Jean Cosmos, Véronique Lagrange Baseret på: roman af Honoré de Balzac Foto: Bernard Lutic Klip: Thierry Derocles Mus: Alessandro Scarlatti