Spring för livet (1997)

  En udenlandsk kvinde, der netop har barslet, forfølges af politiet. Hun skal smides ud af landet, men nogle svenskere træder hjælpende til.


  HØJSPÆNDING

  Der er rig anledning til at springe for livet i denne velkomponerede og dejligt spændende svenske thriller. De, der springer for livet, er den nybagte mor Catti, hendes mand Mikael - og deres nyfødte barn.

  En hektisk flugt
  Men de er ikke alene på deres flugt. Havde det ikke været for en efterlyst illegal indvandrerkvinde, havde Catti og Mikael siddet derhjemme og dikkedikket med deres nyfødte baby. Nu er situationen helt anderledes actionpræget.

  Hæsblæsende
  Det svenske politi er ude efter indvandrerkvinden, og Catti og Mikael skjuler kvindens baby, der blev født stort set samtidig med deres eget barn. Det udvikler sig til en hæsblæsende jagt gennem de sydsvenske landskaber, en jagt, der indeholder stort set alle spektre af spænding.

  Velfabrikeret thriller
  Man glæder sig over, at svenskerne også kan fabrikere gode thrillers, for det er nu dejligt, at det ikke altid behøver være amerikansk. Filmen har sine absolutte højdepunkter, hvor tid og sted for en stund bliver fortrængt, til andre tider lokkes filmen i nogle fælder, hvor ikke alt i historien hænger lige godt sammen. Alt i alt solid og vedholdende spænding, der er til at identificere sig med. Ikke, som sine amerikanske kolleger, lutter overdrivelse.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1997, Sverige, Thriller, Børn på film, 113 min.

  Dansk titel: Spring for livet
  Instr: Richard Hobert Prod: Göran Lindström Manus: Richard Hobert Foto: Lars Crépin Klip: Leif Kristiansson Mus: Björn Hallman
  Priser
  • GULDB - Bedste skuespiller (Stangertz)
  • GULDB-N - Bedste film
  • GULDB-N - Bedste skuespillerinde (Endre)
  • GULDB-N - Bedste skuespiller (Eklund)