Sgt. Bilko (1996)

  En lad sergent og hans gruppe af dovne soldater får røven på komedie, da der kommer en gammel plageånd ind i billedet.


  ACCEPTABEL MILITÆRPARODI

  Steve Martin kan her opleves i sædvanlig grimasse- og fagtform som den ivrige sergent Ernest Bilko. Han spilder så absolut tiden! Sammen med sin lille gruppe lade soldater spiller han nemlig kort og stabler konkurrencer på benene. Ligeså snart den overordnede kigger forbi, sørger Bilko og hans mænd hurtigt for, at det ser ud som om, de planlægger noget militant.

  En gammel plageånd
  Da Bilko belemres med sin gamle plageånder Major Thorn, kan han ikke længere bare spille kort, for Thorn vil hellere end gerne se Bilko få røven på komedie. Bilko har dog ikke i sinde at lade sig gå på af Thorn, dertil er hans gambler-sind for dominerende.

  Vi har set det hele før
  Der er en række morsomme scener, der gør filmen værd at se, men der er alt for langt imellem dem. Vi har altså set det hele før, man føler ikke, at filmen har noget nyt at byde på. Sidehistorien med Steve Martins tålmodige kæreste er malplaceret og ikke morsom. Skuespillet er stereotypt med enkelte undtagelser, bedst er Dan Aykroyd i en række små sekvenser.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024