Når engle elsker (1985)

  To unge engle sendes til Jorden for at finde et dumt svin, de kan banke sund fornuft ind i. Men arbejdsgangen besværliggøres af et dødsfald.


  MERE PLAT END POETISK

  Den fremtrædende teaterinstruktør, Peter Eszterhás, debuterede her som spillefilmsinstruktør (assisteret af Tom Hedegaard) med denne ambitiøse moralprædiken.

  Egoistisk skofabrikant
  Ærkeenglen, Gabriel, sender to af sine unge, "nyuddannede" engle ned på Jorden. Deres mission er at finde en dansker, der er et rigtigt dumt svin, og englene falder hurtigt over en selvglad og egoistisk skofabrikant. Det er så meningen, at englene skal gøre fabrikanten medmenneskelig og from som et lam.

  Uheld i Himmelens administration
  Et uheld i Himmelens administration fører imidlertid til, at fabrikanten og hans privatchauffør dør - og det kan jo ikke gå an. Derfor sendes fabrikanten tilbage til Jorden i privatchaufførens skikkelse, og nu får han lejlighed til at opleve livet fra en lidt anden vinkel. Hermed begynder det at gå op for ham, hvad det egentlig var han stod for i sit gamle jeg.

  Folkekomedieomsvøb
  Idéen er festlig og kunne have været underholdende, hvis ikke manuskriptforfatteren, Nils Schou, havde valgt at fokusere så meget på banale klichéer pakket ind i typisk folkekomedieomsvøb. Alvoren er næppe til at få øje på, og det er ærgerligt. Mest mindeværdig blandt skuespillerne er Jesper Langberg, der giver den hele armen som usympatisk kold skid - og det virker.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024